Magyar foci

Szilvási: egy minialapozással is felért a Storckkal töltött egy hét

Az U21-es válogatott védőjének extra motivációt jelentenek a német szövetségi kapitány szavai.

Az U21-es válogatott görögök elleni eb-selejtezője több játékosnak is a búcsúmeccse volt, mivel kiöregedtek ebből a korosztályból. Ezen a listán szerepel a debreceni nevelésű Szilvási Péter is, akivel a Hajdú-bihari Napló készített interjút. Az U21-es keret tagjai az elmúlt hetekben együtt készülhettek Telkiben a felnőtt válogatottal, erről az élményéről is beszélt a védő.

– Sajnos még nem volt teljes a keret, a külföldön játszó labdarúgók csak később csatlakoztak, de így is nagy élményt jelentett. Más színvonalú edzéseken vehettünk részt, fel kellett venni a ritmust, gyorsabb a tempó, már-már egy minialapozásnak is beillett az az egy hét. Bernd Storck nem ismeretlen számomra, korábban, mikor még U21-es kapitány volt, dolgoztunk együtt. Tetszik, ahogyan vélekedik a futballról, ez a felfogás hozzám is közel áll. Mondta, hogy bízik bennem, számítana rám a későbbiekben, viszont NB I-es meccsek nélkül kivitelezhetetlen, hogy közel kerüljek az A-válogatotthoz – fogalmazott Szilvási, aki három évig a Greuther Fürth játékosa volt.

A focista aztán kitért a Portugália elleni 3-3-as döntetlen és a Görögországtól elszenvedett 3-1-es vereség összegzésére is.

– Portugália ellen kicsit álmosan kezdtünk, két gyors buta gólt is kaptunk. De hamar átlendültünk, átvettük az irányítást, és ikszre hoztuk a derbit, azt mondom, akár még nyerhettünk is volna. Ez a 3–3-as eredmény sem rossz, pláne ha figyelembe vesszük, hogy a portugálok keretét milyen kaliberű labdarúgók alkotják. A görögökkel szemben megvívott találkozó már más volt, nem éreztem a csapatban azt az átütőerőt, amit pár nappal korábban. Persze szerettük volna szépen lezárni a sorozatot, azonban ez nem sikerült, fejben nem voltunk ott, talán ebben az is közrejátszott, hogy már tudtuk, nem juthatunk ki az Eb-re. A selejtezősorozat eleje nem épp úgy sikerült, ahogy azt elterveztük, Michael Boris később új lendületet adott, de úgy tűnik, már későn. Furcsa érzés túl lenni utolsó U21-es mérkőzéseimen is. Az elmúlt hat évben végig ott voltam a legjobbak között, jó kapcsolatot, barátságot alakítottunk ki a csapatban a többiekkel, szokatlan lesz, hogy nem fogunk találkozni pár havonta – fogalmazott Szilvási.

A hátvéd annak ellenére, hogy stabil tagja volt korosztályos nemzeti együttesének, klubcsapatában, a Lokiban nem igen jut lehetőséghez.

– Nem könnyű ezt elfogadnom, nem erre számítottam, mikor hazajöttem. De ilyen a futball, ahogy eddig, a jövőben is azon leszek, hogy bizonyítsam a szakmai stábnak, számíthatnak rám. A hétvégi, Paks elleni találkozón Dusan Brkovics eltiltás miatt nem játszhat, bízom benne, így most lehetőséghez jutok, és élni is tudok vele. Bernd Storck szavai extra motivációt jelentenek, be kell verekednem magam a Lokiba ahhoz, hogy a válogatottnál is szóba jöhessek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik