Magyar foci

Nincs BL-forduló magyar gólok nélkül

Vágó Fanni duplázott a női Bajnokok Ligájában.

A női Bajnokok Ligája kieséses szakaszának első fordulójában a visszavágókat rendezték szerda este. Az osztrák Sankt Pöltenben a kezdőben kapott helyet a magyar válogatott focista, Vágó Fanni, aki csapatával az odavágón 2-0-ra kikapott hazai pályán a dán Bröndbytől.

A második meccs első félideje gól nélküli döntetlennel zárult, a fordulás után azonban Vágó Fanni talált először a kapuba az 55.percben. Hat perccel később viszont már jött is a dánok egyenlítő gólja, így nem tartott sokáig az öröm. A magyar lány azonban elemében volt, és tett róla, hogy izgalmasan alakuljon a végjáték, a 82. percben ismét betalált. A továbbjutás azonban elmaradt, mert a Bröndbynek megint volt válasza, és a 88. percben egalizálta a meccset. Több gól nem született, így hiábavaló volt Vágó Fanni két gólja,a Bröndby jutott tovább a következő körbe 4-2-es összesítéssel.

Biztosan jutott be a legjobb 16 közé Jakabfi Zsanett csapata, a legutóbbi döntős Wolfsburg. A német együttes a múlt héten 3-0-ra diadalmaskodott a Stamford Bridge-en, méghozzá a magyar futballista triplájával. A Chelsea ezúttal jobban teljesített, a vezetést is megszerezte a visszavágón, ám az izlandi Sara Bjork Gunnarsdottir egyenlített (1-1). A magyar válogatott, kétszeres BL-győztes Jakabfi végigjátszotta az összecsapást.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik