Magyar foci

Két cserevédő és a harmadik számú kapus jön a Sporting A-ból

A portugál kupamérkőzésre tekintettel fogja az MTK stadionavatójára összeállítani a játékoskeretét a Sporting.

Csütörtökön adják át az MTK Budapest nemrég elkészült létesítményét, az Új Hidegkuti Nándor Stadiont, amelynek avatójára a nagynevű Sporting érkezik. Ahogyan azt a mai nap folyamán megírtuk, a patinás klub elleni gálameccs 20 órakor kezdődik, a portugál csapat honlapja szerint viszont – magyar idő szerint – 21.15-től a Portugál Kupában játszanak a másodosztályú Famalicao ellen. Honlapunk szerette volna megtudni, milyen erősségű kerettel érkeznek a holnapi találkozóra a portugálok, ezért felvettük a kapcsolatot az MTK Budapest kommunikációs igazgatójával, Szegő Tiborral.

– A Sporting C.P. képviselői a napokban arról tájékoztattak bennünket, hogy a korábban október 16-án, vasárnapra tervezett kupamérkőzésüket a portugál szövetség áthelyezte október 13-ra. A Sporting C.P. a másodosztályú ellenféllel megvívandó portugál kupamérkőzésre tekintettel fogja az MTK elleni barátságos mérkőzésre összeállítani a játékoskeretét. Az MTK Budapest játékosai várják a találkozót, és büszkék arra, hogy a két egyesületet összekötő, több évtizedes barátságra tekintettel, a nagymúltú klub vállalta, hogy részt vesz az Új Hidegkuti Nándor Stadion Megnyitóünnepségén – válaszolta honlapunknak Szegő Tibor.

A Sporting minden évben komolyan veszi a Portugál Kupát, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy összesen eddig 16 alkalommal nyerte meg ezt a versenysorozatot, legutóbb két évvel ezelőtt, a 2014-15-ös kiírásban. Minden bizonnyal így a portugál klub legjobbjai otthon maradnak, hiszen a gólzsák Bas Dostra, az ex-liverpooli Lazar Markovicsra, a 24-szeres uruguayi válogatott Sebastien Coatesre, vagy éppen az Eb-győztes William Carvalhóra a Familicao elleni tétmeccsen számítanak.

Az Index.hu A Bolától kapott tájékoztatása elárulta, hogy három első csapathoz tartozó játékos azért eljön Budapestre a tartalékokkal. Matheus Pereira, Ricardo Esgaio és Azbe Jug, azaz két cserevédő és a harmadik számú kapus.

Olvasói sztorik