Magyar foci

Dombi szenzációs időt futott élete első maratoniján

A 42 esztendős debreceni legendának előbb az olimpiai bajnok Kovács István, majd Lisztes Krisztián segített.

Dombi Tibort nem véletlenül tartották villámléptű futballistának, a karrierje befejezése után is bebizonyította, hogy bírja a tempót. A DVSC és a magyar válogatott korábbi szélsője 42 évesen vágott neki a 31. Spar Budapest Maraton 42 kilométerének, és élete első ilyen viadalán zseniális eredménnyel, 3:37:16 órás idővel ért célba.

Dombit a táv első felében a félmaratont futó egykori bokszcsillag, Kovács István, majd a korábbi válogatott labdarúgó, Lisztes Krisztián segítette.

– Nem jött a sokat emlegetett „fal”, nem volt holtpont, nagyon jól ment a futás – mondta a Rangadónak Dombi. – Kokó rengeteg jó tanáccsal látott el, mint ahogy sokat segített Krisztián is. Harminckét kilométertől már egyedül haladtam, és élveztem ezt is. Bevallom, a verseny előtt volt bennem félsz, ugyanis nyáron – edzés gyanánt – kétszer is nekivágtam a távnak, ám előbb harmincnégy, majd harminchét kilométernél kellett feladnom. Most viszont minden klappolt.

Ha nem is ment ilyen jól a futás, célba ért egy korábbi válogatott játékos, Hrutka János is, aki szintén először teljesítette a klasszikus távot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik