Magyar foci

Ezekre érdemes figyelni a Rigába utazóknak!

A Magyar Labdarúgó Szövetség a Lettországba kiutazó szurkolóknak gyűjtötte össze a legfontosabb információkat.

A Lettország–Magyarország mérkőzésre a rigai Skonto Stadionban kerül sor, amelynek címe E. Melngaiļa 1a, Riga. A reptérről a 22-es busszal vagy taxival (utóbbi mintegy 20 euróba kerül) lehet eljutni a városközpontba, ahonnan gyalogosan könnyedén megközelíthető a stadion. Akik saját autóval közelítik meg a stadiont, azoknak a Vesetas és a Grostonas utcákon való parkolást javasolják a rendezők, a parkolás 20.00 órától ingyenes. Kapunyitás: 20.00, a kezdési időpont: 21.45.

A magyar szurkolók az U és a V jelű szektorokban foglalnak helyet, a bejárat a Hanzas utcáról közelíthető meg. A magyar szurkolók Rigában, a stadiontól pár percre található Albert Hotelban cserélhetik utalványaikat mérkőzésjegyre. A jegyek átvételére mérkőzésnapon 16.00 és 21.00 óra között lesz lehetőség.
A Lett Rendőrséget a szurkolókkal való kommunikációban a Nemzeti Futball Információs Pont két magyar munkatársa fogja Rigában segíteni, akik mérkőzésnapon a +36-20/2846414 számon lesznek elérhetők.

A stadionba kizárólag érvényes jeggyel lehet belépni, a jegyet a mérkőzés végéig meg kell őrizni, és a biztonsági személyzet kérésére a stadionon belül fel kell mutatni. Tilos újra belépni a stadionba olyan jeggyel, amelyet egy belépéshez már felhasználtak. A lett labdarúgó-szövetségnek joga van megtagadni a belépést biztonsági okokra hivatkozva bármely szurkolótól. A stadion biztonsági személyzetének joga van átvizsgálni a szurkolók holmiját a stadion biztonságának garantálása érdekében.

Tilos bevinni a stadionba bármilyen fegyvert vagy fegyverként használható tárgyat, pirotechnikai eszközt, éghető, robbanó, mérgező anyagot, radioaktív anyagot, kábítószert, lézermutatót, nagyméretű tárgyakat, amelyek zavarhatják a többi szurkolót, a szervezőkkel előre nem egyeztetett zászlókat (kivéve a résztvevő csapatok nemzeti színű zászlóit), zászlórudat, bármilyen ételt, italt, repülő tárgyakat (drónok, stb.)

Tilos a rasszista, másokat megbotránkoztató viselkedés, a politikai megnyilvánulás, tilos a lépcsőkön tartózkodni, nehezíteni a többi szurkoló mozgását, tárgyakra mászni, vagy a stadiont megrongálni. Alkohol vagy kábítószer hatása alatt tilos belépni a stadionba.

Változó jegyár, visszatérítés jár a szurkolóknak

A Lettország – Magyarország mérkőzésre meghatározott 5900 forintos jegyárat egy előzetes információ alapján határozta meg az MLSZ. Mivel a jegyek végül 15 euróba kerültek, a végleges ár 4900 forint. A belépőket 5900 forintért megvásároló szurkolók 1000 forintos visszatérítést kapnak, ennek részleteiről az mlsz@tex.hu e-mail címen kaphatnak tájékoztatást. A megvásárolt utalványok Magyarországon is átválthatóak mérkőzésjegyre, csütörtökön 18.00 óráig a Ticket Express SYMA Csarnokban található irodájában.

Konzuli információk

A szurkolók bajba jutás esetén a rigai magyar konzulátus ügyeleti számát (+371 2919 3530) hívhatják.
A rigai konzuli hivatal további elérhetőségei:
Cím: LV-1010, Riga, Baznicas iela 20/22.
Előhívó: 00-371
Telefon: 672-175 00
Ügyelet: 00-371-291-93530
Fax: 672-17878
Konzul: Simon Kinga
E-mail: mission.rix@mfa.gov.hu
Honlap: www.mfa.gov.hu/emb/riga

A Nagykövetség többek között javasolja a kiutazó szurkolóknak, hogy kössenek balesetbiztosítást, illetőleg tanácsolja azt is, hogy bizonyos vendéglátó egységekben a rendelés megérkezését követően azonnal kérjenek számlát.

További hasznos információk kiutazóknak a http://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?lettorszag linken érhetők el.

A Lengyelországon át közúton utazó, esetlegesen bajba jutott szurkolók a lengyel külképviseletet a +48 22 537 5660 ügyeleti telefonszámon kereshetik.

A gördülékenyebb és esetlegesen szükségessé váló ügyintézés érdekében a Külgazdasági és Külügyminisztérium javasolja, hogy azon kiutazó szurkolók, akik ezt kívánják a Konzuli Szolgálat honlapján előzetesen regisztráljanak. A honlap a https://konzved.mfa.gov.hu linken érhető el.

Reptéri transzfer a WizzAir járatához

A Magyar Labdarúgó Szövetség és a Sportimádók Szurkolói Klub közös repülőtéri transzfert biztosít a szurkolóknak, amely biztonságban és időben eljuttatja őket a repülőtérről a stadionba, majd a meccs után vissza a repülőtérre.

Tervezett program:
2016. október 10. (hétfő), 14.00
Egyéni érkezés a Wizzair légitársaság közvetlen járatával Lettországba, Rigába. A megérkezést követően autóbuszos transzfer a belvárosba, rövid városnézés. A meccset követően autóbuszos transzfer a repülőtérre a Wizzair október 11-i hajnali, 01.30 órás járatához.
Részvételi díj: 5.000 Ft/fő.
Jelentkezni lehet: Sportimádók Kft. (U-001693) – Barthos Zoltán, tel.: 30/690 2000, e-mail: utazas@sportimadok.hu

Olvasói sztorik