Magyar foci

Kabát képesnek tartja az ETO-t a meglepetésre

A győriek csatára tudja, a Debrecen a kupameccs esélyese, de továbbjutásra készülnek.

Szerdán a harmadosztályú ETO FC Győrhöz látogat a DVSC, amely a válogatott szünetbeli nagy átalakulás után a legutóbbi fordulóban legyőzte az Újpestet. A győriek támadója, Kabát Péter a Rangadónak elmondta, bizakodva várják a mérkőzést, és egyáltalán nem fel tartott kézzel lépnek pályára.

– Nagyon motiváltak vagyunk, hogy a Debrecent fogadhatjuk holnap hazai pályán. Tegnap is már azt a taktikát gyakoroltunk, amit szerdán a Loki ellen játszanunk kell. Ugyanolyan fontos meccs ez is, mint a bajnoki, szeretnénk továbbjutni, hiszen egy meccsen bármi előfordulhat. Képesnek tartom a keretünket arra, hogy át tudjunk lépni a debrecenieken, bár nem lesz nyilván könnyű, hiszen egy első osztályú csapatról beszélünk, amelyben rengeteg jó játékos szerepel, erős keretük van. Igaz sokan elmentek tőlük a válogatott szünetben, de úgy érzem, hogy egyáltalán nem gyengültek. Jó mérkőzésre számítok, természetesen tudjuk, hogy ők az összecsapás esélyesei, de azon leszünk, hogy meglepjük őket – kezdte a támadó, majd arra a kérdésünkre is válaszolt, hogy ex-debreceni játékosként van-e benne extra motiváció.

– Személy szerint mindig motivált vagyok, minden egyes mérkőzésen. A nyáron abbahagytam a pályafutásomat, de visszatértem, ha nem lenne bennem motiváció, már rég nem fociznék. Megpróbálok holnap is úgy játszani, hogy góllal és jó játékkal segítsem a csapatot. Azt viszont sajnos hozzátenném, hogy az utóbbi hetekben sokat kihagytam a tévés szereplés miatt, ezért még utol kell érnem magamat fizikálisan. Azt az időmennyiséget pedig, amennyit fogok kapni holnap, mindenképpen szeretném meghálálni – tette hozzá az újpesti drukkerek korábbi kedvence.

Kabát végül megjegyezte, talán lehet egy kis előnyük azáltal, hogy ilyen mértékű jövés-menés ment végbe a hajdúságiaknál.

– Sajnos a kedvenc csapatomat, az Újpestet hétvégén megverték, viszont a volt csapattársaim elmondása szerint verhető ellenfél volt a Debrecen. A lilák kezében volt a mérkőzés, sajnálom, hogy kikaptak. Biztos vagyok benne, hogy egy erős és motivált csapat érkezik hozzánk holnap az ETO-Parkba, de nagyon nagy dolog lenne a továbbjutás, és ezért mindent meg is fogunk tenni.

Olvasói sztorik