Magyar foci

Hemingway visszazavarná Storckot Németországba

A Honvéd tulajdonosa drasztikus lépéseket javasol, ha kedd este nem győz három-négy góllal a magyar válogatott…

George F. Hemingway az nb1.hu-n vezetett blogjának legutóbbi, Vizes műfű című bejegyzésében a Feröer elleni meccsről is ír, és meglehetősen keményen beszól Bernd Storck szövetségi kapitánynak, illetve a válogatott játékosainak.

– Meghökkenve olvastam Berndt Storck szövetségi kapitány előzetes apológiának is beillő kijelentéseit a Feröer-szigetek elleni válogatott mérkőzés kapcsán. Hogy abszolút világosan lássunk, a feröeri csapat egy lelkes amatőrökből, hentesekből, pékekből és rendőrökből álló kis csapat a világranglista 135. helyén. Ha ezt a csapatot a magyar válogatott nem győzi le legalább 3-4 góllal, akkor a kapitánynak vissza Németországba pályaedzőnek, a játékosoknak pedig egy „szégyellem magam” táblát a nyakukba. Szóval ez a mérkőzés annyira egyértelmű. A mérkőzés felvezető kampánya magyar részről kb. annyira volt hiteles, mint azok a pankrációs megmérettetésre toborzó hirdetések Los Angelesben, amelyek arra az izgalmas kérdésre várnak választ, hogy vajon a „Fehér Lovag” legyőzi-e a „Sötétség Hercege” név alatt szereplő rosszfiút – írja a Honvéd tulajdonosa.

Hemingway hozzáteszi, jelentős szakmai sikernek tartaná, ha a mieink kiharcolnák a világbajnoki szereplést, ugyanis Portugália és Svájc egyaránt nagyobb játékerőt képvisel.

– De ahhoz, hogy azoknak a mérkőzéseknek a megítélésében hitelesek lehessünk, most sem szabadna megengedni, hogy a kötelezőt valami nagy teljesítményként értékeljük – teszi hozzá. – Függetlenül attól, hogy vizes műfüvön játsszuk majd a mérkőzést, hogy a többség a hazaiaknak drukkol, és hogy a Feröer-szigeteken alacsonyabb a hőmérséklet.

Olvasói sztorik