Magyar foci

Megvalósult az álma, de még nem teljesen

A válogatott keretbe behívott Kovácsik Ádámnak nemrég még csapata sem volt, most Király Gábort követné.

Új arcok is felbukkannak a magyar válogatott első, hazai játékosokból állóm keretében, mely már a vb-selejtezőkre készül. Bernd Storck a magyar mezőnyben jól teljesítő futballistákra kíváncsi, a lehetőség pedig adva van a tétmérkőzések előtt mindenki számára. kapus poszton különösen érdekes lehet a helyzet, hiszen Király Gábor visszavonulásával felszabadul az eddigi legbiztosabb pont, és ez akár korábban a keretbe sem került játékosok számára is esély lehet.
– Nem nagyon gondolkoztam a szezon előtt, hogy milyen céljaim lehetnek, úgy voltam vele, pórbálom megállni a helyem a Videotonban. Ha jól megy a védés, úgyis jön a többi – mondta a Rangadó érdeklődésére a magyar válogatott keretébe pályafutása során először meghívott, korábban évekig Olaszországban védő Kovácsik Ádám.
A Videoton kapusa tavasszal stabilizálta helyét a fehérváriaknál, majd az új edző, Henning Berg is számolt vele, ő pedig az EL-selejtezőben és a bajnokságban is megbízhatóan teljesített. És most nagyon hálás a klubnak.

– Ha belegondolok, hogy egy éve írtam alá a Vidihez, tavasszal szerződést hosszabbítottam, most pedig a válogatott edzőtáborába készülhetek, elégedett lehetek… Elsősorban a fehérvári vezetőknek vagyok hálás, akik hittek bennem akkor is, amikor három hónapja nem volt szerződésem. Én pedig a munkában hiszek, tavasszal Bíró Imre, most pedig Brockhauser István segítségével jutottam el idáig, természetesen nekik is jár a köszönet – tette hozzá Kovácsik.
A magyar kapus tizenhat évesen került külföldre, Olaszországban is szerepelt, de a hazatérés előtt nehéz időszakot élt meg. A Vidiben újra felépítette magát, úgy véli, a Midtjylland elleni EL-selejtező visszavágóján ment neki legjobban a védés.
– Fiatalon erről álmodtam: nemzetközi szereplés, válogatottság. Nem volt sima az út, volt, amikor én hibáztam, máskor a körülmények alakultak balszerencsésen, de most, huszonöt évesen megvalósult az egyik álmom. Igaz, még nem teljesen, hiszen lépésről lépésre haladnék. Jó lenne majd a szűkített válogatott keretben is ott lenni – mondja Kovácsik Ádám, aki Király Gábor visszavonulása után szívesen élne a lehetőséggel. Ideje bőven van még.
– Szép lassan beérek… Idehaza még csak most kezdtem el védeni, talán tíz jó évem még lehet. Király Gabi a legjobb példa, minden értelemben. De van más jó kapus rajta kívül is, örülök, hogy a nemzeti csapatnál rám is felfigyeltek. Hétfőn kezdem velük az összetartást, a stáb közelebbről is megismerhet, felmérhetik, mit tudok. Persze, nem gondolom, hogy mást kell csinálnom, mint eddig. Önmagamat adom, és ha ez meggyőzi Bernd Storckot és csapatát, nagyon boldog leszek – zárta mondandóját a válogatott keret új tagja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik