Magyar foci

Szégyen! Mindenki versenyben van, csak a magyar csapatok köszöntek el Európától

Miközben azeri, cseh, ciprusi és macedón csapatok is talpon maradtak, a magyarok ismét korán kihullottak a nemzetközi kupákból.
A magyar csapatok az elmúlt 10 évben 169 mérkőzésen léptek pályára az Európa Liga/UEFA-kupa, illetve a Bajnokok Ligája selejtezőiben és csoportkörében. A teljesítményük:
169 meccs

52 győzelem

37 döntetlen

80 vereség


Győzelmi arány: 30,9%
forrás: footballin.blog.hu

Ezen a héten véget ért az Európa Liga és a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulója, ami után a magyar fociszeretők számára ismét – majdhogynem – érdektelenné vált a két sorozat. És még csak augusztus 4-e van…

Körülöttünk minden ország ünnepel minimum egy klubcsapatot, mi itt, a Kárpát-medence szívében pedig ismét kívülállóként figyelhetjük tovább a különböző bajnokságok csapatainak vetélkedéseit. Cristiano Ronaldo még el sem kezdte a felkészülést a következő szezonra, a magyar csapatok játékosai pedig már el is véreztek a nagy megmérettetésben. Csak a szokásos.

A Bajnokok Ligája utolsó körére kvalifikálta magát a Plzen (Csehország), az Apoel (Ciprus), a Dinamo Zagreb (Horvátország), a Ludogorec (Bulgária), a Dundalk (Írország), az FC Köbenhavn (Dánia), a Steaua Bukarest (Románia), a Hapoel Beer Sheva (Izrael), a Young Boys (Svájc), az Ajax (Hollandia), a Salzburg (Ausztria), az FK Rosztov (Ororszország), a Celtic (Skócia), a Legia Warszawa (Lengyelország) és a Monaco (Franciaország).

Forrás: vidi.hu

Micsoda nemzetközi összejövetel jött ismét össze, csak éppen egy magyar csapat hiányzik a felsorolásból, amely együttes most éppenséggel egy albán gárda (még csak nem is bajnok) ellen vérzett el. Jövőre két máltai és két san marinó-i csapatot kérünk a főtábláig vezető úton! Köszönjük!

Az Európa Ligában is hasonlóan bő a továbbjutó csapatok köre, itt már olyan nemzetek csapatai is tovább mentek, mint a magyar együttesek, mint például Azerbajdzsán, Macedónia vagy Ciprus, amely ország a második számú kupasorozatba és a BL-be is delegál eygüttest.

A teljesség igénye nélkül a harmadik körből továbbjutott még az Austria Wien (Ausztria), Rapid Wien (Ausztria), Maribor (Szlovénia), Lokomtiv Zagreb (Horvátország), Vojvodina (Szerbia), AEK Larnaca (Ciprus), Shkendija (Macedónia) vagy az MTK-t kiejtő azerbajdzsáni Gabala is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik