Magyar foci

A Videoton nem adja fel, Berg szerint pechjük volt

A Midtjylland elleni 0-1 után a helyzetkihasználás miatt keseregnek a fehérváriak, de látnak esélyt a visszavágón.

Henning Berg, a Videoton norvég vezetőedzője csalódottan, de higgadtan értékelt az Európa Liga-selejtezőjében, a dán Midtjyllandtól elszenvedett egy gólos vereséget követően.
– Nagyon jó meccset játszottunk egy erős ellenféllel. Balszerencsések voltunk, több helyzetünk volt ellenfelünknél, ziccereket is rontottunk. Fegyelmezetten, jól védekeztünk, támadásban is eljutottunk a helyzetekig. Picit csalódott vagyok, de sok lehetőséget látok ebben a játékban. Javulnunk kell a befejezésekben, a helyzetkihasználásban. A jobb helyzetben lévő játékostársakhoz el kell tudni juttatni a labdát, néha jobb döntéseket kell hozni a támadások utolsó fázisában. Természetesen hozzá kell tenni, hogy jóval erősebb, gyorsabb ellenféllel találkoztunk ma, mint a hazai meccseken, ez komoly kihívás, jó teszt volt a játékosainknak, fontos tapasztalatokat szereztek.

– A Midtjylland nagyjából három éve játszik ezzel a kerettel, mi pedig még csak most álltunk össze, ezt is figyelembe kell venni. A visszavágón is lehet esélyünk, kicsit javulnunk kell, és talán kicsit szerencsésebbek leszünk, meg kell próbálnunk ott is minél több helyzetet kialakítani – tette hozzá Berg.

Kép: vidi.hu
A dánok mestere, Jess Thorup elégedett volt, de arról is beszélt, még nem dőlt el a továbbjutás.

– Nagyon nehéz mérkőzés volt, ahogyan azt előzetesen vártuk is, sok párharc jellemezte a találkozót. A Videoton remekül védekezett és veszélyesen kontrázott. Ezeket jól kezeltük szerintem, a hazaiaknak talán két nagyobb lehetőségük volt. Végül elértük, amiért jöttünk. Nem gondolom, hogy különösebben jól játszottunk volna, de megnyertük a találkozót és ez a legfontosabb. Az idegenben lőtt gól nagyon sokat érhet, ezért elégedett vagyok, de tudom, hogy a visszavágó egy másik mérkőzés lesz – mondta Jess Thorup.

A Videoton játékosai közül Pátkai Máté a kihagyott helyzetek miatt kesergett, úgy fogalmazott, a dánok egyből egyet lőttek be, a Vidinek pedig több lehetősége is lett volna válaszolni, de hiába.
– Az Európa Ligában várható volt, hogy nem lesz öt-hat helyzetünk egy meccsen, a kevesebbet kellett volna kihasználni. A visszavágón is lehetnek helyzeteink, ha ott képesek leszünk betalálni, továbbjuthatunk. Egyszerű a képlet: két helyzetből két gólt kell lőnünk odakint. Nem tudtak meglepni minket a dánok, azt játszották, amire készültünk, csak hát a helyzetkihasználás…

Feczesin Róbert, aki a második félidőre érkezett csereként a Videotonba, szintén a kihagyott helyzetekről beszélt, de szerinte sem lefutott még a párharc.
– Ilyen a foci. A védelmünk 99 százalékban jól megoldotta a feladatát, egy kivételével a felívelt, megcsúsztatott labdákat mi szereztük meg, de abból az egyből, amikor nem, gót kaptunk. Elöl viszont nekünk voltak nagyobb helyzeteink. Semmiféleképp nincs vége a párharcnak, ha odakint is ilyen meccset tudunk játszani, és jobban megoldjuk elöl a helyzeteket, lehet esélyünk. Nem mondom, hogy fekszik nekünk a dánok játéka, de tudtunk belőle építkezni. Az igazi különbség a hazai bajnokikhoz képest a játékstílusukban van, felvállalják a támadófutballt, bátran mennek előre, akár azon az áron is, hogy hátul kinyílnak. Meg kell próbálnunk ezt kihasználni a visszavágón – tette hozzá a Videoton csatára.

Olvasói sztorik