Magyar foci

A lassú betegfelvétel lehetett a haldokló focista veszte

Fél órán keresztül zajlott a procedúra a dányi játékos balesete után.

Július 9-én reggel 7:45-kor hatalmas csattanással tarolta le egy teherautó három dányi fiatal autó­ját a Pest megyei Isaszeg közelében. A legsúlyosabb sérült Szalai Balázs, a dányi focicsapat 24 éves játékosa volt – írja a blikk.hu.

A lap beszámolója szerint a fiatalembert mindenki ismerte a településen, élete volt a foci. Bár mentőhelikoptert küldtek a haldokló focistáért, a leszállás után fél óra telt el a kórházi betegfelvételig – állítja Szalai Róbert, az elhunyt fiatal gyászoló testvére.

Az Országos Mentőszolgálat adata szerint a mentőhelikopter 9 óra 9 perckor szállt fel a sérülttel, és 9 óra 24-kor meg is érkezett, ám a kórházi zárójelentés szerint csak 10 órakor történt meg a betegfelvétel. Balázs a baleset másnapján életét vesztette. A család döbbenten áll a történtek előtt, és válaszokat akar, miért tarthatott több mint fél óráig a betegfelvétel.

– Ha őt is a súlyosan és könnyen sérült barátaival együtt a Honvédkórházba viszik, talán még ma is élhetne – csuklott el a fivér hangja, aki mint mondja: nem tudja feldolgozni, hogy el sem búcsúzhatott közeli szerettétől. – Bármit megtennék, hogy visszakapjam őt – tette hozzá Róbert könnyes szemekkel. A testvér fájdalma nem múlik, válaszokat szeretne, tudni, hogy miért kellett testvérének így meghalnia. Az elkeseredett fivér, bár tudja, hogy öccsét nem hozza vissza semmi, mégis úgy gondolja, hogy jogi útra tereli a dolgot.

Olvasói sztorik