Magyar foci

„Négy-öt góllal kellett volna ledarálni ezeket az albánokat”

Urbán Flórián ismét kritikus hangnemet ütött meg, de nem csak a Fradit bírálta.

Az ujpest1885.hu portál videóinterjút készített a lila-fehérek egykori játékosával, Urbán Flóriánnal, aki általában sosem tesz közhelyes nyilatkozatokat, és mindig kimondja azt, amit gondol. Ezúttal sem történt másként, hiszen a magyar válogatottról, a Ferencváros BL-kieséséről és az akadémiák helyzetéről is őszintén beszélt.

– A sikeres Eb-szereplés talán a világ nyolcadik csodája, hiszen úgy gondolom, a magyar labdarúgás semmivel sem lett jobb az elmúlt tíz évhez képest. A játékosok azonban a tudásuk legjavát, vagy talán ezer százalékot adtak ki magukból, amihez óriási szerencse párosult. Ausztria ellen, ha Alaba kapufája bemegy, akkor nincs miről beszélnünk. A portugálok ellen Dzsudzsák két góljánál a kapus ellenkező irányba vetődött, mivel megpattant a labda. Mindemellett a játékosok kitették a szívüket a pályára, ezért dicséretet érdemelnek. Nem szabad azonban túldimenzionálni a történteket, hiszen egy picivel komolyabb brigád már egy négyest vert nekünk – értékelte a negyvenszeres válogatott a magyarok Eb-jét, majd az akadémistákról is szót ejtett.

– Nem tudok mondani jelenleg egyetlen olyan játékost sem, akit egy akadémia nevelt ki, és jelenleg egy topbajnokságban játszik, sőt a magyar bajnokságból sem jut eszembe egy név sem. Egyetlen egy gyereket nem nevelt ki a magyar foci az elmúlt tíz évben, Belgiumnak ellenben egy egész csapatot sikerült. Nem a sógoroknak, komáknak, rokonoknak, haveroknak kell ezekben a pozíciókban lenni, hanem a megfelelő szakembereknek – fogalmazta meg kritikáját Urbán Flórián, aki természetesen a magyar klubcsapatok korai búcsújáról sem feledkezett meg.

– A magyar labdarúgás helyzete jelenleg is ott áll, ahol a klubcsapataink vannak. A Ferencváros ellen egy albán csapat kapusa alábök a tizenegyes párbajnál? Ez mi? Ezeket az albánokat le kellett volna darálni a pályáról. Négy-öt gólt kellett volna rúgni nekik, hogy meg se forduljon a fejükben a Panenkázás.

Az interjú további részletét itttekintheti meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik