Magyar foci

Verebes lánya kitálal: apu leépülése a Quaestor-ügy kirobbanásával kezdődött

RANGADÓ-EXKLUZÍV: a legendás Mágus szinte depresszióba esett, mert szent ügy volt számára a Győri ETO.

Verebes Krisztina a most készülő, Az én Mágusom című könyve kapcsán csaknem kétórás, exkluzív interjút adott a Sportexpressz–Trend FM 94.2 című rádióműsorban, amely a teljes beszélgetést leadja július 23-án, szombaton délután.

A műsorban Harle Tamás és Borbély Zoltán kérdései nyomán Verebes József lánya tabuk nélkül, az emberi, lelki vonatkozásokat sem elhallgatva beszél a legendás edző életének minden lényeges szakaszáról, a kényes kérdéseket sem megkerülve:

– Miért nem ment el Mezey György a temetésére, és honnan ered az ő ellentétük? Barátok voltak vagy kibékíthetetlen ellenfelek?
– Összeverekedett-e Mészöly Kálmánnal a spanyolországi repülőúton?

– Ki alázta meg, ki cigányozta le annak idején a Fradiban az egykori Haller téri vagányt, lehetetlenné téve a futballista karrierjét?

– Ő maga hogyan gondolkodott a cigányságáról?

– Mit mondott Verebes Détárinak a lengyelek elleni mérkőzés szünetében, amely hozzásegítette Dömét a legendás, szögletzászló mellől becsavart góljához?

– Mágus volt vagy bohóc?

– Valóban forradalmat hozott a magyar futballban?

– Mi igaz az öltözői legendákból?

– Miért istenítette őt Simon Tibor, a Ferencváros legendás játékosa?

– Milyen ember volt a pályán és otthon?

– Kik és mivel fenyegették meg klubedző korszakában?

– Hogyan viselte a betegségét; valójában mi volt a baj?

A beszélgetés egyik legmegdöbbentőbb részében Verebes Krisztina kijelentette:

„Aput kikészítette a Questor-ügy. Lehet, hogy patetikusan hangzik, de utána kezdődött az ő leépülése. Ahogyan anyuval visszapörgettük, ez napra pontosan így volt. És ez ijesztő. Annyira szent ügy volt neki a Győr, annyira a sajátjának érezte…”

Harle Tamás riporteri kérdésre, miszerint beszélt-e arról a családjának, hogy ez mekkora csapás a számára lelkileg, Verebes Krisztina elmondta:

„Hát persze! Szinte depresszióba esett, ami egyáltalán nem volt jellemző rá. Úgy érezte, hogy amiért ők ott dolgoztak, az most hirtelen nulla. És akkor azt érezte, hogy ez a vég, és kész!”

Vajon Tarsoly Csaba mit szólna ahhoz, hogy a Győri futball legendás alakjának lelki leépülése a család szerint egyértelműen összefüggésbe hozható a Questor-botránnyal?

A Rangado.hu a Sportexpressz–Trend FM 94.2 különleges engedélyével hozzájutott egy rövid részlethez az interjúból, amely ITT ÉRHETŐ EL.

Az interjú teljes terjedelmében július 23-án hallható; a műsor 15 órakor kezdődik, ezen belül a Verebes Krisztinával folytatott beszélgetés 16 és 18 óra között hallható. A Sportexpressz Budapesten és környékén az FM 94.2-őn, valamint ugyancsak élőben a trendfm.hu weboldalon fogható minden szombaton délután.

Olvasói sztorik