Magyar foci

A második félidőben ellenfele fölé nőtt a Vidi

Feczesin Róbert ismét jó csere volt, küzdelmes meccset nyert meg a fehérvári csapat a Csukaricski ellen.
Európa Liga, selejtező, 2. kör, 1. mérkőzés
Videoton FC – FC Csukaricski (szerb) 2-0 (0 -0)
Felcsút, Pancho Aréna, 1886 néző. Jv: Kristoferssen
Videoton: Kovácsik – Nego, Vinicius, Lang, Stopira – Szolnoki, Pátkai – Barczi (Oliveira, 81.), Suljic, Bódi – Géresi (Feczesin, 84.) vezetőedző: Henning Berg
Csukaricski: Sztevanovics – Jankovics, Piasentin, Djurics, Zsivkovics – Lagator – Knezevics, Docsics, Kajevics (Matics,46.), Mandics (Jovanovics, 56.) – Fofana Vezetőedző: Milan Lesnjak
Gólszerzők: Bódi (58.), Suljic (92.)
Kiállítva: Nego (80.)

A szerb bajnokság legutóbbi bronzérmese ellen a Videoton olyan csapattal állt fel, amelyben a kispadon kapott csak helyet Juhász, Oliveira, Feczesin, Kovács és a rutinos Lazovics is, erre lehet mondani, gazdag a keret. Vagy hogy még keresi a legjobb felállást a nyáron érkezett vezetőedző, Henning Berg. Az EL-selejtező első tíz percében semmi érdemleges nem történt, a 12. percben egy Géresi-elfutás volt az első esemény, de nem tudta jól beadni a labdát a center.
Az első ziccerre 22 percet kellett várni: Vinicius szép íveléssel szöktette Géresit, aki sokat forgolódott, hogy átvegye a magasan érkező labdát, de közben a szerb védő és kapus tisztázni tudott előle. A két tizenhatos között jól levoltak egymással a csapatok, a tizenhatos mélyére azonban nem tettek utazást. Ráadásul a mezőnyjátékot is temérdek technikai hiba „színesítette”. A 36. percben Zsivkovics Pazar indítással futtatta a bal oldalon Mandicsot, a középpályás már a büntetőterületen belül járt, amikor Nego látványos becsúszással szerelte.
Megélénkült a Videoton játéka, Géresi is elporzott egy hosszú labdával (sokszor próbálkoztak ezzel Berg játékosai), jól is adta középre, Barczi kapura perdített és a labda nagyon kevéssel csúszott ki a jobb kapufa mellett. A félidő hajrája a sok labdát összeszedő hazaiaké volt, de összességében nem mondhattuk túl veszélyesnek a játékukat.

Kép: vidi.hu

Jobban pörgött a Vidi a második félidő elején, mint a meccs első szakaszában, a hazaiak igyekeztek agresszívan támadni a labdát, de továbbra is sok volt a pontatlanság. Negoé volt az első lehetőség, egy jobb oldali szöglet után lőhetett a hosszú oldalon, de egy védő blokkolt. Az 58. percben alapos vendég közreműködéssel született meg a vezetés: Nego és Géresi együttes erővel megharcolt egy labdáért a jobb oldalon, amit a szerb védők ki akartak engedni, Géresinek végül sikerült középre gyötörnie, Bódinak pedig tíz méterről nem volt gond a kapuba lőni.
A Csukaricski gyors játékosaival a széleken többször a védők mögé tudott kerülni, de a beadások nem sikerültek. A hajrához közeledve továbbra sem tobzódtunk helyzetekben, de mindkét együttes igyekezett előrefelé játszani. Kevés volt az üresjárat a sok szaladgálás közepette, ezért is furcsa volt, hogy Berg nem frissítette cserékkel a csapatát. A 80. percben viszont fordulatot vett a meccs, Nego egy rossz belépőt követően megkapta második sárga lapját. Kissé paprikás hangulatban zajlott az utolsó tíz perc, sok reklamálással, rugdosódással. A 88. percben előbb Pátkai, majd (a csereként azért csak beküldött) Feczesin is gólt szerezhetett volna, utóbbi nagy helyzetben estében lőtt mellé.
Kiszolgálóként ellenben nem hibázott: a 92. percben egyedül futott el a jobb oldalon, bevitte a labdát a kapu elé, majd kiszolgálta Suljicot, akinek csak be kellett passzolnia a labdát az üres kapuba, 2-0. A Videoton a látottak alapján a maximumot hozta ki az első meccsből a kellemetlen stílusú ellenféllel szemben, de nem árt jobban figyelnie a visszavágón, mint az előző körben Kisinyovban…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik