Magyar foci

Berg: az első kör jó lecke volt, a másodikban több kell

A Csukaricski elleni EL-selejtezőben bemutatkozhat Danko Lazovics a Videotonban.

Henning Berg, a Videoton vezetőedzője az előző selejtezőkör tapasztalataival kapcsolatban annyit mondott a Csukaricski elleni selejtező második fordulója előtti sajtótájékoztatón: kielemezték a moldáv Zaria Balti elleni találkozókat. A labdarúgás mindig tanulási folyamat, ennek pozitív része volt az első, negatív a második mérkőzés.
– Jó lecke volt a játékosoknak és a stábnak is a visszavágó, legfontosabb tanulsága, hogy sokkal közelebb kell lennünk a mérkőzéseken a legjobb formánkhoz. Igyekeztünk azóta az edzéseken kijavítani a hibákat, amiket az elvesztett visszavágón elkövettünk. Minden körben egyre nehezebb ellenfelek jönnek, a Csukaricski jobb lesz, mint a Zaria volt, de ezért vagyunk itt, hogy felvegyük a versenyt a jobb csapatokkal is. Az idő dönti el, milyen gyorsan fejlődik a csapat, de úgy érzem, jó úton járunk.
A szerb csapatban kevesebb a légiós, mint a Videotonban, amelyik a kiemelés alapján is erősebbnek számít ellenfelénél. Berg erről annyit mondott, ő csapatban gondolkodik, de nem árt, ha a Vidi magját magyar játékosok alkotják. A Csukaricskinél is voltak játékosmozgások, az edző is viszonylag új, de ez nem okvetlenül könnyíti meg a fehérváriak dolgát.

– A magyar ezüstérmes játszik a szerb harmadikkal, ami jelzi, hogy nem számíthatunk könnyű mérkőzésre, de készen állunk rá. Magyarországon most futball-láz van, a válogatott jól szerepelt az Eb-n, tudom, hogy ez mit jelent az embereknek, mert én is tagja voltam annak a norvég válogatottnak, amelyik hosszú idő után először jutott ki világbajnokságra. Bízom benne, hogy a klubok sikerei követik a válogatott sikerét. Fontos, hogy a többi magyar klub is jól szerepeljen, már csak az UEFA-koefficiensek miatt is, így nekik is sok sikert kívánunk, persze csak a nemzetközi porondon.
A Rangadó kérdésére Berg beszélt a nyáron érkezett szerb csatárról, Lazovicsról, akit még nem láthatott a pályán a fehérvári közönség. A norvég tréner további neveket nem árult el, de várhatók még új igazolások a Videotonnál.
– Danko Lazovics egyre jobb formában van, keményen dolgozik, hogy készen legyen a kupameccsekre, sokat edz, de még nincs száz százalékos állapotban. Elképzelhető, hogy szerepet kap a holnapi mérkőzésen, de ezt még meglátjuk. Természetesen szó van további igazolásokról, mint ahogy a legtöbb klubnál, hiszen az átigazolási időszak még csak most kezdődött. Nyilván az anyagi lehetőségektől is függ mindez, a klub dolgozik a további erősítéseken. A meglévő csatáraink között is van remek játékos, Géresi Krisztián a Zaria elleni első mérkőzésen remekül játszott, jó fizikai és mentális adottságai vannak, a jövő az övé.
Szolnoki Roland, a Videoton hátvédje arról beszélt, hogy másfél hónap alatt is sokat tanultak az edzőtől, igyekeznek csapatként is fejlődni. A Csukaricski elleni első mérkőzéssel kapcsolatban úgy fogalmazott: nem lehet más a cél, csak a győzelem, mert a következő körben is ott akarnak lenni. De nem egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. A hazai találkozón számítanak a közönség segítségére – az ideális eredmény mindenképpen egy kapott gól nélküli győzelem lenne.

Olvasói sztorik