Magyar foci

Király Gábor fát ültetett Fülöp Márton emlékére

Lezajlott a Fülöp Márton Alapítvány első kapustábora a Balaton mellett.

Az ország számos pontjáról 25 fiatal kapustehetség érkezett a balatonarácsi utánpótlás-nevelő centrumba. A tavaly novemberben, 32 éves korában elhunyt korábbi válogatott kapus, Fülöp Márton emlékére szülei létrehozott alapítvány rendezte a tábort.

– Remek szakemberek, egykori válogatott hálóőrök foglalkoznak azokkal a fiatalokkal, akik szeretnék tovább öregbíteni az egyébként is kiváló magyar kapus hagyományokat – mondta Fülöp Ferenc, Marci édesapja.

A Budapesti Honvéd legendás játékosa, Gujdár Sándor volt a kurzus szakmai vezetője. Neki többek között, Borsos Vilmos, Illyés Dániel, Babócsy András valamint Kakas László segített abban, hogy a jövő magyar kapusai minél többet elsajátítsanak a nagyon fontos poszt alapjaiból.

A kapustáborok végén fát ültetnek az egykoron Angliában is szereplő Fülöp Márton emlékére. Király Gábor – aki a franciaországi Európa-bajnokságra magával vitte Fülöp egyik kesztyűjét –, ültette az elsőt, méghozzá a pálya mellé. A szombathelyi játékos hasznos tanácsokkal is ellátta a tábor fiatal kapusait.

Az egyik legfontosabb mondata az volt, hogy az, aki a strandot, a diszkót, a szórakozást választja az edzés helyet, az később már soha sem tudja majd kihozni magából a maximumot. A Haladás klasszisa jelezte hallgatóságának, hogy a tehetség egy fontos adottság, de tudatos munka nélkül nem elérhető a kitűzött cél. ezért kell forróságban, hidegben, esőben, akár fagyott talajon is edzeni – írja a veol.hu.

Olvasói sztorik