Magyar foci

Csalás! Visszaélnek a válogatott játékosok nevével

Nagy Ádám és Kleinheisler László nevében gyűjtenek követőket.

Visszaélnek a magyar válogatott futballisták népszerűségével a Facebookon. Néhány ismeretlen személy a futballisták engedélye nélkül létesített rajongói oldalt az elmúlt napokban – írja a Bors.

Valakik például Nagy Ádám és Kleinheisler László nevében gyűjtenek követőket, sőt még nyereményjátékot is hirdettek, amelynek a főnyereménye egy válogatott mez. Az oldalon a focisták közösségi oldalairól lopott képeket, és velük kapcsolatos híreket osztanak meg, a nyereményjátékra pedig egy Vateráról lopott kamu válogatott mez fotójával csábítanak.

– Bejelentés alapján csak a levédett névvel visszaélő oldalakat tiltja le a Facebook, egyébként bármilyen üzleti célzatú profil létrehozása engedélyezett – árulta el Gombos Zsolt szakértő, az Online Marketing Akadémia egyik alapító trénere. – Természetesen azért érdemes megvizsgálni ezeket az oldalakat, hogy nem élnek-e vissza a játékosok személyiségi jogaival, mert az ellen fel kell lépni. Az ilyen oldalakat kezelők célja elsősorban az adatbázisgyűjtés, hiszen ma az adat az egyik legnagyobb érték. Egy bizonyos követői szám felett ezeket az adathalmazokat kereskedelmi célokra is használhatják.

Olvasói sztorik