Magyar foci

Bergnek tetszett a Vidi, de látta a hibákat is

A norvég edző fent is, lent is érezte magát a Zaria Balti ellen, de összességében élvezi a fehérvári munkát.

Jól mutatkozott be a Videotonban az új kontingens egy része az FC Zaria Balti elleni Európa Liga-selejtezőn. A moldovai kupagyőztest 3-0-ra verte a fehérvári csapat, az új vezetőedző, Henning Berg pedig néhány új játékost is tesztelhetett tétmeccsen. A tréner a mérkőzés után több dologról is nyilatkozott, dicsért, de a hibákról is beszélt. Íme, a legfontosabb észrevételei.

A mentalitásról:

– Az eredményt nézve nagyon jó debütálás volt ez, a végeredmény kedvező a számunkra. A játékosok hozzáállása is tetszett, kilencven percig hajtottak. Ha tízszer felrúgták őket, tizenegyedszerre is felpattantak és mentek tovább. A mentalitásukat dicséri, hogy két gólt lőttek a hajrában. Természetesen lehet ennél jobban is játszani és tudunk is, bízom benne, ez hamarosan kiderül.

A hajrában biztosított győzelemről:

– Ilyen a futball, van, hogy kialakítjuk a helyzeteket, de nem tudjuk belőni. Nyomás alá helyeztük az ellenfelet, nyilván a kiállítások is szerepet játszottak a magabiztos győzelmünkben, de úgy vélem, teljes csapat ellen is mi voltunk a jobbak.

Fotó: vidi.hu

A csatárairól:

– Géresi Krisztiánt a gólja mellett a rengeteg mezőnymunkája is dicséri, remekül szolgálta ki a társakat, minőségi munkát végzett. A végére kicsit elfáradt, ezért cseréltem le. Feczesin Róbert pedig gólra éhesen szállt be, két gólt szerzett húsz perc alatt, nagyon örülök, hogy ilyen mentalitást mutatott. Két csatárunk szerezte a gólokat, ami remek, pláne, hogy az újonnan igazolt támadónk, Lazovics még nem is játszhatott.

A kispadon kezdő korábbi alapemberekről:

– Sok jó játékosunk van, mindegyikük egyformán fontos számomra. A mostani csapat erre a meccsre lett kijelölve, nem azt jelenti, hogy máskor nem lesz másmilyen a kezdő. Remek játékosok ültek a kispadon, sőt még a lelátón is, ha a két válogatott védőnkre gondolok… Lehet, hogy többen csalódottak voltak, hogy a kispadon kezdték a mérkőzést, de ez jó jel: azt jelenti, hogy meg akarnak küzdeni a kezdőcsapatba kerülésért.

A Berg-féle stílus megvalósulásáról:

– Voltak játékelemek, amikben már viszontláttam, amit szeretnék, és volt, amiben még javulnunk kell. Fent is és lent is éreztem magam meccs közben. A labdatartásban és a pozíciós játékban még van hova fejlődnünk. Az eredmény megfelelő, de tovább kell lépnünk, távolabb kell tartani az ellenfelet a kapunktól.

És végül saját magáról:

– Jól érzem magam itt, de én mindenhol jól érzem magam, ahol a futballal foglalkozhatok és futballistákkal dolgozhatok. Szeretnék segíteni a klubnak. A magyar futball, úgy látom, felívelőben van, amit a válogatott jó Európa-bajnoki szereplése is igazol. Én is azért jöttem, hogy még jobbá tegyem az itteni játékosokat, a klubnál mindenki ezen fog munkálkodni.

Olvasói sztorik