Magyar foci

Juhász és Lang nem játszik a Vidi első meccsén

A moldáv Zaria elleni EL-selejtezőn egy sikeres szezont szeretne megkezdeni Henning Berg vezetésével a Videoton.

A moldáv kupagyőztes FC Zaria Balti ellen kezdi meg az Európa Liga selejtezőit a Videoton. A magyar ezüstérmes az Európa-bajnokság alatt szinte észrevétlenül, csendben kezdte a felkészülést, az új edző, Henning Berg reméli, a selejtező sem okoz zajos szenzációt, mert az nem a Vidi továbbjutása lenne.

– Jók a benyomásaim a csapatról és a játékosokról az eddigiek alapján. Ez az egy hónap hasznos volt, remek hozzáállással dolgozott mindenki, a legjobbat akarja kihozni magából. Feldobott állapotban fejezték be az előző szezont a játékosok, emiatt nem volt nehéz dolgom, mindenki pozitívan állt a munkához, egyenként is elbeszélgettem velük, hogy a személyiségüket megismerjem. A célok komolyak, az ambícióink nagyok, a bajnoki és kupagyőzelem is ki van tűzve a csapat elé, s persze az Európa Ligában is jó lenne minél tovább jutni – kezdte mondanivalóját Henning Berg a mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón.
– Nem vagyok matematikus, hogy megmondjam, hány százalékos állapotban vagyunk, ez majd a mérkőzésen derül ki. Az elmúlt négy hét alapján bizakodóak lehetünk, látszik a játékosokon, hogy szeretnének magasabb szintre jutni. Természetesen látjuk a hibákat is, van még hova előrelépni.

– Az ellenfélről tudjuk, hogy ők is új edzővel kezdik a szezont. Negyedik helyen végeztek a moldáv bajnokságban és kupagyőztesek lettek, de a keretük is megváltozott. Igyekeztünk jól felkészülni belőlük, rugalmasan kezeljük a helyzetet, ha esetleg változtattak a játékukon – tette hozzá a norvég tréner.
Természetesen megkérdeztük Berget a csapat két válogatott játékosa, Lang Ádám és Juhász Roland helyzetéről, hiszen a két középső védő csak a napokban ért haza a franciaországi Európa-bajnokságról. Mint kiderült, a holnapi találkozón még nem lépnek pályára.
– Nagyon örülök Roland és Ádám remek teljesítményének, játékosként és emberileg is nagy élmény lehetett nekik, látom, mennyire büszke az egész ország a magyar válogatott teljesítményére, teljes joggal. Egyelőre még nem edzettek velünk, az első meccsen nem lépnek pályára, a visszavágón már számítunk rájuk.
– A taktikáról nem szeretnék még sokat elárulni, egyébként is ez csak több meccs után derülhet ki, hogyan működik. Remélhetőleg mindenki látni fogja ezeken a mérkőzéseken, milyen úton járunk. Mindkét találkozón szeretnénk jól szerepelni, akkor nincs jelentősége, hogy itthon kezdünk – tette hozzá Berg.

Kovács István, a Videoton középpályása kérdés nélkül azzal kezdte mondandóját, amiről a legtöbben beszéltek a napokban a magyar futball kapcsán:
– Először is az egész csapat nevében szeretnék gratulálni a válogatottnak az Eb-szerepléshez. Jó példával jártak elöl, most rajtunk a sor, hogy ehhez méltón szerepeljünk. A szakmai stáb nagyon felkészülten érkezett a csapathoz, nem az ismeretlenbe ugrottak fejest, így zökkenőmentes volt a közös munka. Természetesen nekem is célom, hogy ismét oda kerüljek a válogatott keretbe, ezért dolgozom továbbra is. Négy és fél év alatt volt részem sikeres és kevésbé sikeres nemzetközi kupameccsben Fehérváron. Úgy érzem, becsülettel felkészültünk, nem lesz egyszerű már az első meccs sem, de szeretnénk minél tovább jutni, így a hazai találkozót győzelemmel lehozni.

A Videoton-Zaria EL-selejtező első mérkőzését csütörtökön 18 órától játsszák Felcsúton, a Pancho Arénában.

Olvasói sztorik