Magyar foci

A Liverpooltól igazolt a Videoton

Bogdánék ex-erőnléti edzője Székesfehérvárra írt alá.

Liam Anderson az elmúlt három szezonban a Liverpool FC első csapata mellett dolgozott erőnléti edzőként, mától azonban már a Videoton szakmai stábjához tartozik – számolt be az új igazolásról a vidi.hu.

A szakember öt évvel ezelőtt – főiskolai tanulmányai mellett – a Blackburn Rovers-nél és a Burnley FC-nél kezdett dolgozni, majd az egyetem mellett a 2012/2013-as szezonban az Everton FC első kerete mellett töltötte szakmai gyakorlatát. A 2013/2014-es szezon elején csatlakozott a Liverpool FC stábjához, ahol egyike volt az első csapat mellett dolgozó erőnléti edzőknek. A fiatal runcorni szakember a gyakorlati munka mellett elméletben is sokat foglalkozik a labdarúgással, jelenleg is a liverpooli John Moores University doktori programjának a hallgatója, társszerzőként többek között olyan szakmai folyóiratokban publikált a sportágról, mint a Journal of Sport Sciences, vagy a Research in Sports Medicine: An International Journal.

– Nagyon izgalmas kihívásnak tartom, hogy csatlakozhattam a Vidihez. Az előző szezon végén talált meg a megkeresés, hogy Henning Berggel dolgozhatnék a Videoton FC szakmai stábjának tagjaként, úgy gondolom, hogy ez egy remek lehetőség számomra. Arra számítok, hogy sokat tudok fejlődni itt és sok új tapasztalatot szerzek azzal, hogy Anglián kívül egy másik országban is dolgozhatok. Tudom, hogy nagy célok vannak kitűzve, bajnoki címért és kupagyőzelemért szeretnénk küzdeni, miközben az Európa Liga csoportköre is képben van. Erőnléti edzőként természetesen legfőbb feladatom a csapat megfelelő fizikai felkészítése, valamint a játékosok erőállapotának javítása lesz – nyilatkozta első munkanapján a Vidi új erőnléti edzője, Liam Anderson.

Fotó: vidi.hu

– Több jelöltünk volt az erőnléti edzői posztra, magyar és külföldi egyaránt. Henning Berg hathatós segítségével sikerült felvennünk a kapcsolatot Liam Andersonnal, akinek az önéletrajzát megvizsgálva sokáig nem gondolkoztunk, hiszen pontosan ilyen kvalitású emberre van szükségünk ahhoz, hogy fejlődjünk. A Videoton FC büszkén jelentheti be, hogy a Liverpool első csapatának stábjából tudtunk erőnléti edzőt igazolni, aki fiatal kora ellenére már komoly szakmai múlttal rendelkezik. Már a hét eleji orvosi felméréseken is jelen volt, szerdától pedig természetesen az edzéseken is részt vesz és Henning Berg stábjában dolgozik a jövőben – mondta a vidi.hu-nak Kovács Zoltán sportigazgató.