Magyar foci

Koman, Barczi, Egerszegi: nem a Diósgyőrön múlt, hogy nincs egyezség

Benczés Miklós szerint korrekt ajánlatot kaptak a lejárt szerződésű játékosok.

A Diósgyőri VTK jelenlegi sportigazgatója, Benczés Miklós a boon.hu-nak nyilatkozott, melyben beszélt a Spanyolországban tett látogatásáról, valamint a kulcsjátékosok jövőjéről.

– A Sevilla vendégei voltunk, és ezt a látogatást utólag is nagyon hasznosnak ítéltük meg, az ott járt delegáció másik két tagjával, Szabó Tamás ügyvezetővel és Sütő Szilárd utánpótlás szakmai igazgatóval együtt. Az, hogy miért voltunk ott, nem titok. Szeretnénk egy külföldi klubbal partneri, együttműködési megállapodást létrehozni, elsősorban sportszakmai elemekre épülve. Ugyanis az akadémiaépület átadásával, a pályafejlesztésekkel megteremtődött a jó szakmai munka infrastrukturális háttere, de ezzel még nem jár feltétlenül együtt a szakmai minőség javulása. Éppen ezért tartjuk fontosnak, hogy a fejlődéshez szükséges know-how egy részét importáljuk, integráljuk a megújult környezetünkbe – mondta Benczés a borsodi honlapnak, és hozzátette, hogy korábban a kollégái a Valenciánál, a PSV-nél és a Dinamo Zágrábnál is keresték az együttműködés lehetőségét.

A sportigazgató kitért a következő évi keret kialakítására is, és hangsúlyozta, hogy néhány játékost már sikerült megtartaniuk, de a lejáró szerződésekkel rendelkező labdarúgók közül néhányan – köztük Koman Vladimir, Egerszegi Tamás és Barczi Dávid – még gondolkoznak a miskolci vezetőség ajánlatán.

– Minden játékosnak, akinek lejáró szerződése van, úgy gondolom, korrekt ajánlatot tettünk. Nem a klubon múlik, hogy nem tudtunk eddig megegyezni. A játékosok kivárnak, valahol érthető, hogy ezt teszik, de ettől függetlenül mi nem tehetünk mást, mint hogy próbálunk mindenkit a saját értékén kezelni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik