Magyar foci

A magyar csapat, amely oktatta a Real Madridot

A Budapest Honvéd U17-es csapatának vezetőedzője, Somogyi Krisztián értékelte a Puskás-Suzuki Kupán elért eredményeket.

Mint arról beszámoltunk, a Budapest Honvéd csapata megnyerte a 9. Puskás-Suzuki Kupát, melyet a felcsúti Pancho Arénában rendeztek. A döntőben a fővárosiak tizenegyesekkel győzték le a Puskás Akadémia csapatat, miután a csoportmérkőzések során megverték a Real Madridot, és döntetlent értek el a Hagi Akadémia ellen. A tornát a Honvéd U17-es csapatának vezetőedzője, Somogyi Krisztián értékelte a Digisport Reggeli Start című műsorának.

– Jelentős színvonalú tornát hoztak össze a szervezők ezúttal is, a 3300 néző önmagáért beszél. Az egyik legrangosabb torna Magyarországon, több helyen megfordulunk, de az ilyen típusú megmérettetésekből kellene több a gyerekeknek – mondta el véleményét a torna jelentőségéről az edző, aki aztán a spanyolok elleni bravúros győzelemre is kitért.

– Hiába mondják sokan, hogy a Real Madrid a második csapatával jött el, ez nem igaz, ennek könnyen utána lehet nézni. Egyetlen alapemberük nem volt itt, aki jelenleg az U17-es válogatottal van. Abból is látszott, hogy mennyire komolyan vették a tornát, hogy a mérkőzés után az öltözőben eldobált Honvéd-zászlók és leszaggatott ajtók voltak, érződött rajtuk, hogy nagy csalódás volt számukra. Csodakategória, hogy megvertük a Real Madridot. Összehasonlítva a két csapat lehetőségeit, futballkultúráját, a jégkorong-válogatotthoz tudnám hasonlítani magunkat.

– Örülni kell az eredménynek, de a földön kell maradni. Remek visszajelzés, hogy ilyen csapatokat hagytunk magunk mögött. Látszik az a munka, ami a magyar utánpótlásban elkezdődött, az élcsapataink versenyképesek a külföldi együttesekkel. Itt azonban nincs vége a melónak, ezen az úton kell továbbmenni – zárta az interjút Somogyi Krisztián, aki még megemlítette, hogy a jelenlegi együtteséből 5-6 ember biztosan NB I-es játékos lesz a jövőben.

Olvasói sztorik