Magyar foci

Reszkess, Európa! Orbán magyar felemelkedést ígér

A magyar miniszterelnök úgy véli, vissza fogunk kapaszkodni a nemzetközi futballban, s nemcsak a válogatott, hanem a klubok is sikeresek lesznek.

A Puskás Suzuki Kupát tizenegyesekkel a címvédő Budapest Honvéd nyerte a Puskás Akadémia ellen. A díjakat Orbán Viktor, a Puskás Akadémia alapítója adta át. A döntő után a miniszterelnök az M1 aktuális csatornának elmondta: természetesen örült volna a hazai győzelemnek, de számukra a gyerekek a legfontosabbak, akik semmivel sem maradtak el a Honvédtól.

Orbán Viktor hozzátette: az, hogy két magyar csapat játszotta a döntőt, jelzi, hogy a magyar utánpótlás lassan, de biztosan felzárkózik a nemzetközi szintre. Megjegyezte, Magyarországnak évente három-négy hasonló tornára szüksége lenne. Kiemelte még a Vasas és a Honvéd által szervezett rangos nemzetközi utánpótlás viadalokat.

– Vissza fogunk kapaszkodni a nemzetközi klubfutballban, nemcsak a válogatott, hanem a klubok is sikeresek lesznek – fogalmazott nyilatkozata végén a miniszterelnök.

A Puskás Suzuki Kupán a 3. helyet a Real Madrid U17-es csapata szerezte meg a holland KRC Genk, a román Academia Hagi és a görög Panathinaikosz előtt.