Magyar foci

Marco Rossi kikéri magának a bundavádat

A Honvéd vezetőedzője évet értékelt, és kitért a Puskás Akadémia elleni utolsó mérkőzésre is.

A Budapest Honvéd csapata a nyolcadik helyen zárta az idényt. A honvedfc.hu-nak Marco Rossi értékelte a kispestiek idei teljesítményét.

– Úgy gondolom, hogy összességében egész jó szezont zártunk. Még majdnem a bajnokság harmada hátra volt, amikor gyakorlatilag egyértelművé vált, hogy nem kell a kiesés elől menekülnünk. Természetesen matematikailag csak később lett biztos, de reálisan nézve onnantól már nem kellett hátrafelé nézegetnünk. Nem csak emiatt sikerült jól a szezon érzésem szerint, hanem azért is, mert nagyon erős csapatokat sikerült legyőznünk. Természetesen azt is hozzá kell tennem, hogy olykor elhullajtottunk nagyon fájó pontokat, mint például a Vasas, vagy a Haladás ellen is, ráadásul ezekre nem mindig szolgáltunk rá. Ennek ellenére, ha legutóbb Újpesten nyerni tudtunk volna, akkor az utolsó fordulóig versenyben lehettünk volna az EL-indulásért. Ha mindezt az előző szezonhoz hasonlítjuk, amikor borzasztó nehéz helyzetben vettem át a csapatot – amiért néhányan az épelméjűségemet is megkérdőjelezték -, akkor kijelenthetjük, hogy rengeteget léptünk előre – összegezte az elmúlt szezont Marco Rossi.

A Honvéd olasz vezetőedzője szerint azonban a Puskás Akadémia elleni vereség az utolsó fordulóban egy nagyon fájó pillanat volt számára.

– Az egyetlen dolog, ami nagyon negatív nyomot hagy ezen a szezonon, az az utolsó mérkőzés. Nagyon nem tetszett a csapat játéka az első fél órában, amiért egyértelműen én vállalom a felelősséget. Komoly taktikai hibákat követtünk el, miközben én nem olvastam jól az ellenfél játékát, így nem változtattam időben a felálláson. Nagyon megértem, hogy a szurkolók emiatt elégedetlenek voltak, megértem őket, igazuk van. Én ugyanúgy nyerni szerettem volna Felcsúton, ettől függetlenül borzasztóan igazságtalan dolognak tartom, hogy megvádolnak azzal, hogy esetleg mérkőzést adnék el. Én, a pályafutásom során, soha nem csináltam ilyet. Jól ismerem a játékosaimat, és tűzbe teszem értük a kezem, vagyis biztos vagyok abban, hogy nekik sem fordult meg ez a fejükben. Senkinek eszébe se jusson, hogy aki ennél a klubnál dolgozik, valaha is ilyen dologra vetemedne – folytatta a tréner.

– A Honvédban ebben a szezonban mindenki kitűnő munkát végzett, rengeteg olyan fiatalt építettünk be a csapatba, akik itt nőttek fel az akadémián. A keret hatvan százaléka saját nevelésű játékos, teljesen normális, hogy ha ilyen fiatal a csapatod, akkor néha fent, néha lent van a teljesítmény. Ezért is gondolom úgy, hogy jól sikerült a szezon – zárta az interjút Marco Rossi, aki még hozzátette, hogy a nyár sem csak pihenéssel fog telni, hiszen például figyelni fogja, hogy kiket tud szerződtetni csapatába a következő idényre.

Olvasói sztorik