Magyar foci

Kecskés: az újpesti szurkolók hazai pályát teremtenek a Groupamában

Mohl Dávid szerint van olyan jó csapat az Újpest, hogy megnyerje a kupát.

Úgy tűnik, az újpestiek fiatal középpályásának, Kecskés Ákosnak sikerült bizonyítania Vignjevics mesternek, hiszen az utóbbi hét bajnoki mérkőzésből haton kezdőként kapott szerepet a liláknál. A 20 éves játékos a két héttel ezelőtti Fradi-Újpest ütközetet is végigjátszotta, ezért nem lesz számára ismeretlen a közeg, ha szombat este is lehetőséget kap a Magyar Kupa fináléjában.

– Egyelőre nem tudom, hogy újra számít-e rám a mester, majd pénteken kiderül, de természetesen bizakodó vagyok, és ha játszom, meg fogok tenni mindent a siker érdekében. Örülök a hétvégi lehetőségnek is, és annak is, hogy a csapat tagja lehetek, és nem fognám fel csalódásként, ha nem lépnék pályára a Fradi ellen. Az öltözőben már mindenki erről a meccsről beszél, mióta bejutottunk a döntőbe, nagyon motiváltak a srácok, készen állunk teljes mértékben a mérkőzésre – mondta honlapunknak Kecskés Ákos, aki hozzátette, hogy az akarattal egyik csapatnál sem lesz gond, és nüanszok fogják eldönteni az aranyérem sorsát.

– Szerintem a zöldek nekünk fognak esni, de mi sem fogunk behátrálni, éppen ezért egy nagyon élvezetes mérkőzésre számítok. A Fradi játszik a saját stadionjába, de nagyon sok újpesti szurkoló lesz az Üllői úton, és egészen biztos vagyok benne, hogy ez által mi fogjuk hazai pályán érezni magunkat. A bajnokságban megmutattuk a Ferencváros ellen, és a Vidi ellen is az első harminc percben, hogy milyen jó játékerőt képviselünk, és hogy ott lenne a helyünk a dobogón. Ez a játék pedig Magyar Kupa-győztessé is tehet minket – zárta az interjút az újpestiek tehetséges középpályása.

Mohl Dávid nemcsak az utóbbi időben, hanem az egész szezonban alapembere volt a negyedik kerületieknek. Harminc mérkőzésen lépett pályára, és 27 alkalommal kezdőként volt a csapat tagja. A védő szerint kiszámíthatatlan, hogy mi fog történni, hiszen játszottak már sokgólos, és egygólos mérkőzést is egymás ellen a Fradival, az adott napi forma lesz a döntő.

– Játszottunk már jó pár mérkőzést a Ferencvárossal, úgyhogy készen állunk arra, hogy szombaton megharcoljunk az aranyéremért. Megvan a saját játékunk, amit képviselünk minden mérkőzésen, remélem, hogy szombaton ez tökéletesen működik majd, akárcsak a legutóbbi két egymás elleni mérkőzésünkön. Kevés hibaszázalékkal kell játszanunk, és fegyelmezettnek kell lennünk, csak így nyerhetjük meg a kupát – nyilatkozta a Rangadó.hu-nak a Pécsről 2015 nyarán érkező játékos.

– Nagyon nagy csalódás volt, hogy a bajnokságban nem tudtuk megszerezni a második helyet, és a szombati ezüstérem is szomorúvá tenne minket. A csapat és a saját teljesítményemmel sem vagyok elégedett az utóbbi hetekben, éppen ezért nagyszerű lehetőség a kupadöntő számunkra, mert valamelyest kozmetikázhatunk a mögöttünk hagyott szezonon – vélekedett Mohl Dávid, aki az idei Magyar Kupa kiírásban már két gólt is szerzett.

Olvasói sztorik