Magyar foci

Az esküvőjét tervezte az elhunyt focista

Semmi előjele nem volt a Gyenesdiás 28 esztendős játékosa, Bernáth Dávid tragédiájának. A futballistát a pályán újraélesztették, ám nem sokkal később a kórházban elhunyt.

Gyertyát gyújtottak vasárnap a Zala megyei II. osztályban 13 pont előnnyel vezető Gyenesdiás focistái, drukkerei a helyi futballklub öltözőjében.

– Jómagam sérülésem miatt nem játszhattam a Böde ellen bajnokin, de a 65. percben, 2-1-s vezetésünknél láttam, hogy Dávid rosszullétre panaszkodik, majd a kispadunk előtt eldől. Pulzusa tapintható volt, lélegzett, de önkívületi állapotban volt, amikor az oldalára fektettük – mondta a BorsnakMosdósi Attila elnök. – A keszthelyi mentők villámgyorsan a helyszínre érkeztek, és fél óriáig próbálták újraéleszteni – mindhiába.

A 40 éves elnök hozzátette, az ilyenkor szokott infúziós adag négyszeresét kapta Dávid, akin defibrillátorral is igyekeztek segíteni. Amikor elvitték a középpályást, Mosdósi tudta, nincs remény, mert Dávid tekintete üveges volt… Időközben érkezett egy másik mentő is, majd a keszthelyi kórházban is próbálkoztak az újjáélesztéssel, de a focista keringése végleg összeomlott, és meghalt.

Bernáth Dávid éppen a múlt héten töltötte be 28. születésnapját. Másfél éve érkezett dolgozni Keszthelyre, az építőiparban helyezkedett el. Menyasszonyával, Boglárkával a városban élt albérletben, a közeljövőben tervezték a házasságkötést.

– Mindent elkövetünk azért, hogy a csapattagok összeszedjék magukat a záró hat fordulóra, mert lesújtotta őket a tragédia – magyarázta Góth Imre gyenesdiási alpolgármester. Ha sikerül felrázniuk a játékosokat a gyászos hangulatból, és megnyerik a bajnokságot, akkor Bogikának, illetve Attila édesapjának adják az aranyérmet.

Olvasói sztorik