Magyar foci

Továbbra is Dzsudzsák a legdrágább magyar focista, Nikolics üldözi

A Transfermarkt listáján Szalai egy helyet rontott, Balogh megötszörözte az árát.

A 10 legdrágább magyar játékos

1. Dzsudzsák Balázs (Bursaspor) 6.25 millió euró
2. Nikolics Nemanja (Legia Warszawa) 3.5
3. Szalai Ádám (Hannover) 2.5
4. Bogdán Ádám (Liverpool) 2
5. Köteles László (Genk) 1.7
6. Tőzsér Dániel (QPR) 1.5
6. Megyeri Balázs (Getafe) 1.5
6. Balogh Norbert (Palermo) 1.5
9. Németh Krisztián (al-Garafa) 1.4
10. Stieber Zoltán (Nürnberg) 1.3

Mint beszámoltunk róla, immár Nikolics Nemanja – holtversenyben – a legdrágább játékos a lengyel élvonalban. A mértékadó Transfermarktbecslése szerint a magyar válogatott támadója 3.5 millió eurót ér a játékospiacon.

A lista frissült, ezért a lap adatai alapján utánajártunk, vajon a magyar játékosok közül hova lépett fel a sorban a tavaly ilyenkor még alig egymillióra beárazott támadó.

Az élen nincs meglepetés: az elmúlt években rendre a legértékesebb honi játékosnak számító Dzsudzsák Balázs magabiztosan őrzi első helyét. A török Bursasporban játszó, jelenleg sérült válogatott-csapatkapitány piaci értékét 6.25 millió euróra becsülik, ami az őszi hétmilliós árához képest visszaesést jelent – a tavaly nyári 11 milliós értékhez képest pedig még jelentősebb a különbség, azonban első helye így sincs veszélyben, továbbra is ő a legdrágább magyar focista.

Nikolics azonban üldözőbe vette: a Legia Warszawa 25 gólos csatára tavalyhoz képest megtriplázta a becsült piaci értékét, és a 3.5 milliós tétellel a képzeletbeli dobogó második fokára ugrott fel. Szalai Ádám „bánta” az előrelépést, a német sereghajtó Hannoverben kölcsönben futballozó csatár ugyanis 2.5 milliós vételárával visszacsúszott a harmadik helyre – ő egyébként ősz óta félmillió eurót veszített az akkori becsült értékéből.

A legjobb ötben jelenleg két kapus kap helyet: az angol Liverpool FC tartalékainál rendre szóhoz jutó Bogdán Ádám tartja kétmillió eurós értékét, míg Köteles László, a KRC Genk hálóőrének vételára némileg csökkent – kétmillió euróról 1.7-re esett vissza –, de így is befér a legjobb ötbe.

Tőzsér Dániel (Queens Park Rangers) és Megyeri Balázs (Getafe CF) 1.5-1.5 millió eurós vételárral osztozkodnak a hatodik helyen, és hozzájuk csatlakozott a télen a Palermóhoz szerződő Balogh Norbert is – ő a tavaly őszi 300 ezer eurós értékét az olasz élvonalba szerződéssel megötszörözte, igaz az együttes 2.2 millió eurót adott érte, így némileg visszaesett az értéke a januárihoz képest.

A legértékesebb tízest Németh Krisztián (al-Garafa) és Stieber Zoltán (1.FC Nürnbeg) zárják – előbbit 1.4, utóbbit 1.3 millióra árazták be. A fentieken kívül hat játékos éri el jelenleg az egymillió eurós határt: Dibusz Dénes (Ferencváros, 1.2 millió) az NB I legdrágább magyar játékosaként át is lépte azt, míg Huszti Szabolcs (Eintracht Frankfurt), Juhász Roland (Videoton), Futács Márkó (Mersin), Otigba Kenneth (Heerenveen) és Nagy Ádám (Ferencváros) kereken egymilliót érnek jelenleg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik