Magyar foci

Befellegzett a Fradi-sasnak, jön az új kabala

Szegény szárnyas kapott hideget-meleget, mire a ferencvárosi klub új pályázatot hirdetett.

A Ferencvárosi Torna Club kétfordulós nyilvános pályázatot hirdet gyermekbarát kabalája, a Fradi-sas új jelmezének megtervezésére – adta hírül a klub honlapja. Csak a szurkolók szavazatai alapján születik döntés.

Emlékezhetünk rá, hogy a tavaly áprilisban bemutatott kabalaállat már-már közröhej tárgyát képezte, egyesek szerint a figura inkább hasonlított egy csirkére, mintsem sasra. A zöld-fehérek akkori közleményükben úgy fogalmaztak, a kabalaállat lendületes, mozgékony, családbarát lesz a jövőben.

A jelek szerint a szárnyas mégsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a fővárosiak ugyanis szerdán pályázatot hirdettek „a klub sportolóinak évszázados szárnyalását jelképező Fradi-sas jelmezének megtervezésére”.

A pályázat két részből tevődik össze: először a legfiatalabb szurkolók rajzolhatják meg, szerintük hogyan nézzen ki az új Fradi-sas, majd a Facebookon szavazás formájában kiválasztott legjobb pályamű alapján, annak jellegzetes vonásait, szín- és formavilágát kötelezően átemelve bármely Fradi szurkolónak lehetősége nyílik a klub kabalájának új jelmezére terveket készíteni. A győztes pályázók értékes ajándékokat kaphatnak, akárcsak a szavazók közül kisorsoltak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik