Magyar foci

Forbes: Dzsudzsák csak az ötödik legértékesebb magyar sportoló

Meglepő listát közölt a Forbes című üzleti magazin. A legértékesebb magyar sportolók rangsorában csak az ötödik helyre fért fel egy labdarúgó…
A legértékesebb magyar sportolók
1. Hosszú Katinka (úszó)
2. Cseh László (úszó)
3. Michelisz Norbert (autóversenyző)
4. Nagy László (kézilabdázó)
5. Dzsudzsák Balázs (labdarúgó)
6. Babos Tímea (teniszező)
7. Gyurta Dániel (úszó)
8. Jakabos Zsuzsanna (úszó)
9. Miklós Edit (alpesi síző)
10. Kiss Norbert (autóversenyző)

Hosszú Katinka világ- és Európa-bajnok úszó Magyarország legértékesebb sportolója – derül ki a Forbes üzleti magazin márciusi számában megjelent listából. A lap közleménye szerint másodszor készítettek 25-ös rangsort a magyar sportolókról, a szempontok a tavalyi sportteljesítmény és a “pénztermelő képesség” voltak.

Hosszú Katinka elsőségét vb-címei, eredményeivel keresett kétmillió dollárja, valamint az biztosította, hogy másodszor választották meg a világ legjobb úszónőjének.

A második helyen a szintén vb-győztes úszó, Cseh László végzett, míg a Hondától gyári szerződést kapott, s a túraautó-vb (WTCC) mezőnyében így akár a végső sikerre is esélyes Michelisz Norbert lett a harmadik.

Az első tíz között további két úszó, Gyurta Dániel (7.) és Jakabos Zsuzsanna (8.) szerepel, míg a 44 év után újra Európa-bajnokságon szereplő labdarúgó-válogatott kapitánya, Dzsudzsák Balázs ötödik a listán. Érdekes, hogy mindössze három futballista kapott helyet az elitben: Dzsudzsák mellett Nikolics Nemanja a 13, Szalai Ádám a 14.

Olvasói sztorik