Légiósok

Gulácsi az angliai érdeklődésről: Jól érzem magam, nincs okom váltani

A magyar kapus szeretné kitölteni a 2022-ig érvényes szerződését a lipcsei együttesnél.

Továbbra is a német élvonalban szereplő RB Leipzig alapembere a magyar válogatott kapus, Gulácsi Péter, aki a most futó szezonban tizenhárom bajnokin lépett pályára, ezeken pedig csak tíz gólt kapott, hét alkalommal pedig teljesen lehúzta a rolót – de mutatunk még egy statisztikát, ami szerint a magyar játékos a Bundesliga legjobb kapusa.

Gulácsival kapcsolatban az előző átigazolási szezonokban felröppentek azok a pletykák, hogy a Premier League két topcsapata, az Arsenal és a Chelsea is vinné őt, a Mitteldeutscher Zeitung legújabb interjújából pedig kiderül, továbbra is érdeklődnek a magyar hálóőr iránt Angliából – ezúttal a lap nem írt konkrét csapatokról.

A Premier League-ben saját nevelésű játékosnak számítok, emiatt természetesen jobban képben vagyok – mondta Gulácsi, utalva a Liverpoolban töltött korábbi éveire. – Viszont jól érzem magam Lipcsében, akárcsak a feleségem, továbbá rengeteg önbizalmat gyűjtöttem a klub segítségével, szeretnék ebből visszaadni valamit. Nincs okom váltani, a szerződésem is 2022-ig szól, szeretném is ezt kitölteni, amennyiben lehetséges.

címlapfotó: Matthias Kern/Bongarts/Getty Images

Olvasói sztorik