Légiósok

Micsoda szombat! Egy gól, három gólpassz a légiósainktól

Szombati légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

A német Bundesliga 13. fordulójában két hónap után ünnepelhetett győzelmet újra a Dárdai Pál vezette Hertha BSC, mely a Hannovert verte idegenben. Szürreális jelenetek után lőtt gólt Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim, amely végül egy ponttal lett gazdagabb a Schalke ellen.

Ismét remekeltek a magyarok a szlovák első osztályban: Holman Dávid gólpasszal járult hozzá a Slovan Bratislava 3-0-s győzelméhez a Trencín ellen, míg Vida Kristopher gólt lőtt a Dunaszerdahely színeiben a Zilina vendégeként – utóbbi találkozó 2-2-vel ért véget, a gólszerző az 54. percig volt pályán, míg Kalmár Zsolt és Vida Máté végigjátszotta a meccset.

Nagy Dominik két gólpasszt jegyzett és végig a pályán volt a Legia Warszawában, mely 3-0-ra verte a Korona Kielcét a lengyel élvonal 17. játéknapján. A remek őszt produkáló légiós az első két gólt készítette elő.

A Szmirnisz vendégeként szerzett pontot az Atromitosz a görög élvonal 12. fordulójában – a sérült Ugrai Rolandot nélkülözték a vendégek, a kaput viszont ezúttal is Megyeri Balázs védte.

A másik magyar kapus, Bogdán Ádám nem zárt túl jó napot: honfitársunk három gólt kapott a Kilmarnock elleni bajnoki, így a Hibernian sima, 3-0-s vereséget szenvedett a skót élvonal 15. fordulójában.

Nagy Ádám a 84. percben, 4-1-es hátránynál állt be a Bolognába a Sampdoria elleni idegenbeli bajnokin. Segíteni nem tudott, az eredmény nem változott a lefújásig.

Bíró Bence a 87. percig segítette a Guimaraes B-t a portugál „kettő” 10. fordulójában. Egy-egynél cserélték le az Oliveirense elleni bajnokin, utána már nem változott az eredmény.

Magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott idegenben a Hajduk Split – Gyurcsó Ádám csak a padon kapott helyet a Rudes otthonában játszott bajnokin a horvát élvonal 16. fordulójában.

Kiemelt kép: fcdac.sk

Olvasói sztorik