Légiósok

Holman Dávid góljával nyert a Slovan Bratislava

Nagy Ádám a kispadról nézte a Bologna döntetlenjét. Légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Szlovákiában a Slovan Bratislava úgy nert idegenben 2-1-re a Nyitra ellen, hogy Holman Dávid szerezte a csapat második, győzelmet érő találatát. Ez volt a magyar légiós második találata a szezonban. A meccs hajrája feszült volt, három piros lapot is kiosztott a játékvezető.

Bár már korábban eldőltek a fontos kérdések, a kazah élvonalban természetesen megrendezték az utolsó fordulót is. A már korábban bajnok FK Asztana simán, 4-0-ra nyert az Irtis Pavlodar ellen, Kleinheisler László 80 perc lehetőséget kapott.

Az ezüstérmes Kajrat Almati egy 0-0-val fejezte be a szezont a Sahtyor Karagandi ellen, Eppel Márton a kispadon nézte végig a meccset, Elek Ákos még ott sem.

Olaszországban a Bologna 2-2-re végzett a tök utolsó Chievo vendégeként, a magyar válogatott középpályásnak, Nagy Ádámnak csak a cserepadon jutott hely.

A német Bundesligában az RB Leipzig simán, 3-0-ra nyert otthon a Leverkusen ellen, ezzel fellépett a dobogóra. A kapuban Gulácsi Péter hibátlanul védett, Willi Orbán a kispadon ülte végig a bajnokit.

Az osztrákoknál is volt magyar érdekesség a Bundesligában, ám a Hartberg ellen 2-1-re kikapó Mattersburgban Varga Barnabás nem került a keretbe. Az Austria Wien otthon kapott ki a Salzburgtól 2-0-ra. A vendégcsapatnál nem került keretbe Szoboszlai Domonik, aki azonban a másodosztályú tartalékcsapatban két szenzációs gólt szerzett.

A görögöknél az Atromitosz bravúrral, a 88. és a 90. percben szerzett találatokkal nyert 2-0-ra az AEK Athén vendégeként, úgy, hogy a kapuban Megyeri Balázs hibátlanul védett, Ugrai Roland pedig kezdőként 65 percet kapott.

Kádár Tamás csapata, a Dinamo Kijev 4-0-ra lesimázta a Mariupolt, Kádár a védelem közepében végig a pályán volt, a 88. percben sárga lapot kapott.

A dán első osztályban a Midtjylland 5-0-ra verte a Vejlét, ám a hazaiaknál Korcsmár Zsolt nem volt a keretben. A Midtjylland 35 pontjával, jobb gólkülönbségével vezeti a tabellát az FC Köbenhavn előtt.

Korhut Mihály, a Hapoel Beer-Seva 29 éves balhátvédje izgalmas meccs részese volt: ötgólos derbin verték idegenben 3-2-re a Beitar Jeruzsálemet. Korhut a 67. percben sárgát kapott. A Hapoel Beer-Seva a negyedik a táblázaton.

Címlapkép: M4 Sport

Olvasói sztorik