Légiósok

Nyolc sárga lapot kapott a DAC a szlovák bajnokin

Szombati légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Mint megírtuk, Szalai Ádám győztes Hoffenheim tagja volt a német Bundesligában, Sallai Roland gólt szerzett a vesztes Freiburgban, míg a Dárdai Pál vezette Hertha BSC súlyos vereségbe szaladt bele.

Gyurcsó Ádám a 87. percig volt tagja a Zapresic ellen 3-0-s sikert arató Hajduk Splitnek a horvát élvonal 14. fordulójában.

A svájci első osztály 14. fordulójában Vécsei Bálint bizonyíthatott: az 54. percig volt pályán a Luganóban a Luzern ellen 4-1-re elveszített hazai bajnokin.

Magyarjaival a pályán nyert idegenben 1-0-ra a DAC a szlovák élvonal 15. fordulójában – a Vida Mátéval, Kalmár Zsolttal és a 90. percig játszó Vida Kristopherrel felálló együttes a Ruzomberokot verte idegenben. A DAC-nak összesen nyolc (Kalmár is közte volt), a házigazdának öt sárga lapot osztott ki a játékvezető – utóbbi együttesnél egy kiállítás is volt.

Bíró Bencének pár perc jutott a portugál „kettőben”: csapata, a Guimaraes B a Farense otthonából hozott el egy pontot (2-2) a kilencedik fordulóban – a magyar U-válogatott játékost a 88. percben cserélték be.

Kiemelt kép: fcdac.sk

Olvasói sztorik