Légiósok

Kádár szerint szó sincs arról, hogy le akarta köpni a játékvezetőt

A magyar válogatott védő túlzónak tartja a három meccsre szóló eltiltást, mert ő csak nyálürítést végzett.

Múlt hét elején a Rangadó is beszámolt arról, hogy az ukrán sajtó Kádár Tamást vádolta a játékvezető leköpésével a Vorszkla elleni bajnoki mérkőzés után – ide kattintva újra megnézheted a magyar válogatott játékos megdöbbentő viselkedését.

A Dinamo Kijev védője nehezen vette tudomásul a spori egyik döntését, ezt pedig cifra szavak és egy köpés kíséretében vette tudomásul. Az ukrán szövetség fegyelmi bizottsága végül három meccsre szóló eltiltással sújtotta Kádárt, aki fellebbezést nyújtott be a döntés ellen, a levelét pedig a közösségi oldalán is elérhetővé tette.

Elsírod magad, ha elolvasod, hogyan búcsúznak a játékosok az elhunyt Leicester-tulajdonostól
„Elhitetted, hogy a lehetetlen lehetséges” – ezt mondta Schmeichel Srivaddhanaprabháról.

Az angol nyelvű levélben a magyar labdarúgó kiemeli, meglepődött és nagyot csalódott a bizottság határozatán, ezért fontosnak tartja, hogy megismerjék az ő álláspontját is. Kádár hozzátette, eddigi profi pályafutása során mindig fontosnak tartotta a tiszta játékot, és soha nem ártott a labdarúgás írott és íratlan szabályai ellen, főleg nem ilyesfajta sportszerűtlen viselkedéssel.

Különbséget kell tenni a bíró irányába köpött és a leköpte a bírót kifejezések között. A mérkőzések során a szájüregben felgyülemlő nyálat mindig köpés formájában távolítják el a játékosok a pályán, ezúttal is ez történt, szó sem volt arról, hogy én bárkit is el akartam volna találni. Ebben az esetben a játékvezető és köztem jó néhány méternyi távolság volt, és a játékvezető egyre jobban csak távolodott. Hibás lenne azt feltételezni, hogy el akartam volna találni őt a köpéssel – írja Kádár.

A magyar válogatott labdarúgó hajlandó több felvételt is megtekinteni a bizottsági tagok társaságában, amiken látható a futballmeccseken mindig is tapasztalható nyálürítésre néhány példa, hogy bizonyíthassa igazát. Kádár továbbá felhívja a figyelmet egy korábbi, sokkal durvább esetre is, amikr a Sahtar Donyeck egyik játékosa, agresszív magatartásért csak 2 meccset kapott, így honfitársunk az eltiltás mértékének a logikáját is megkérdőjelezi.

View this post on Instagram

☝🏻👀

A post shared by Kádár Tamás ♥️⚽️..4..⚽️♥️. (@kadikaaaa) on

címlapfotó: AFP/SERGEI SUPINSKY

Olvasói sztorik