Légiósok

Sallói megállíthatatlan, ő az MLS „legjobb befektetése”

A tizedik gólját szerző magyar csatár még a csapatának sem „kerül sokba”.

Nemrégiben beszámoltunk róla, Sallói Dániel már tizedik gólját szerezte az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) 2018-as szezonjában. A Sporting Kansas magyar játékosa remek formája megihlette a Jenkifoci készítőit, akik ennek nyomán összehozták az amerikai bajnokság „legjobb befektetésnek” számító csatárait tartalmazó ranglistát.

A lista alapjául azokat a játékosokat gyűjtötték össze, akik eddig már összehoztak legalább tíz gólt. Ezt követően az adott jelölt góljainak számát elosztották az aktuális fizetésével, ebből pedig kijön, hogy egy találat „mennyibe kerül” a csapatának.

A huszonkét éves támadó ebből a szempontból abszolút jó üzletnek számít, hiszen ebben a rangsorban ő az első, 81,6 ezer dolláros fizetésével, cirka 8160 dollárba kerül egy Sallói-gól. Az érdekesség kedvéért Zlatan Ibrahimovic a tizenötödik pozíciót foglalja el, míg a Chicago Fire magyar csatára, Nikolics Nemanja a huszonhatodik helyen „végzett”.

A lista legvégén Sebastian Giovinco áll, egy találata majdnem 600 ezer dollárjába kerül a Toronto FC-nek.

Maradva légiósainknál, a magyar válogatott játékosát kifejezetten gusztustalan jelenet miatt több meccsre is eltiltották, mutatjuk a részleteket.

Íme az MLS „legjobb befektetésnek” számító csatárai, pontosabban a „legfontosabbak” – Fotó: Jenkifoci

Címlapkép: Sporting Kansas City Twitter

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik