Légiósok

Remekeltek a légiósok: Szalai és Kalmár nagy napja volt a szombat

Szombati légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló Leipzig 0-0-ra végzett a Bundesliga nyolcadik fordulójában, míg a Szalai Ádámmal a soraiban megtáltosodó Hoffenheim 3-1-re nyert a Nürnberg otthonában – a magyar csatár gólját itt mutattuk meg.

Szintén csapata harmadik találatát szerezte Kalmár Zsolt, az FC DAC támadója, aki ráadásul győztes találatot jegyzett a Podbrezová ellen a szlovák élvonal 12. fordulójában – 3-2-re nyertek; Kalmár, Vida Kristopher és Vida Máté is végig a pályán volt a dunaszerdahelyieknél. Holman Dávid 84 percet kapott a Slovan Bratislavában, mely a Zlate Morvacét verte 3-1-re.

Bogdán Ádámot négyszer mattolta a Celtic a skót első osztály kilencedik fordulójában: a magyar kapussal felálló Hibernian 4-2-re kapott ki idegenben.

Az Adanasporban Feczesin Róbert volt végig a pályán a török másodosztály kilencedik fordulójában – 0-0-ra végeztek a Genclerbirligi otthonában.

Szokásos 1-0-s sikerét hozta az ukrán élvonalban a Kádár Tamással felálló Dinamo Kijev. Most idegenben a Vorszkla volt az áldozat, Kádár egy sárgával (59. perc) hozta le a találkozót.

Kleinheisler Lászlóval a soraiban szerzett pontot a kazah élvonalban az FK Asztana – odahaza 1-1-et játszottak az Ordabaszival, így a 30. forduló után 11 ponttal vezetik a bajnokságot.

Kiemelt kép: fcdac.sk

Olvasói sztorik