Légiósok

Kötelest is megkeresték a bundázó menedzserek

A kapus szerint sokkolta Belgiumot a botrány.

Majdnem a Genk csapatával 2011-ben belga bajnokságot nyerő Köteles László is együttműködött a belga bundabotrányban kulcsfigurának számító menedzserekkel. A belga hatóságok a héten pénzmosás, korrupció, bűnszervezetben való részvétel és bundázás gyanúja miatt rengeteg fociszereplőt kihallgattak. Közülük huszonkilencet – játékosügynököket, játékvezetőket, klubvezetőket, ügyvédeket, könyvelőket és új­ság­írókat – őrizetbe is vettek.

Imádja a focit és büszke testvérére a magyar légiós szexi nővére – FOTÓK
Ha teheti, öccse meccseire is kilátogat a szépség.

– Ez nem annyira bundabotrány, inkább egy hatalmas korrupciós, pénzmosási ügy, ami sokkolta az országot. Bundázás az előző évadban az élvonalban maradásért vívott Mechelen–Beveren meccseken történhetett csak, de ott sem a játékosok, hanem a bírók csalhattak.

– magyarázta a Borsnak Köteles, aki 34 évesen abbahagyta a focit, jelenleg játékosmenedzser-irodát üzemeltet Belgiumban.

– A botrány főszereplője két játékosügynök, akiknek rengeteg focistája játszik az országban, ezért is érintett olyan sok belga csapat. Ők a játékostranszferek során korrumpálhattak klubvezetőket, moshattak tisztára pénzeket. Az egyik gyanúsítottnál 800 ezer euró készpénzt és 30-40 ezer eurós Rolex órákat találtak. A két férfit én is jól ismerem, több csapattársamat képviselték, sok meccsünkön, edzésünkön jártak. Amikor a Genkkel a BL-ben és az EL-ben szerepeltünk, s jól ment a védés, az egyik játékosuk finoman jelezte, az ügynökei a világ legjobb csapataiba tudnának engem közvetíteni, de volt saját menedzserem, így végül nem kerültem velük közvetlen kapcsolatba.

Óriási bundabotrányról írnak a Bajnokok Ligájában is, ráadásul az egyik legnépszerűbb sztárcsapat érintett.

Olvasói sztorik