Légiósok

Feczesin gólt lőtt, aztán jött a dráma

Hosszabbítás után esett ki az Adanaspor a Török Kupából. Légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

A Török Kupában az Adanasport Feczesin Róbert góljával szerzett vezetést a Sile Yildizspor otthonában a 48. percben. Ezután megduplázták az előnyt, de a hazaiak a 85. és a 94. percben szerzett gólokkal kiharcolták a hosszabbítást. Ott pedig jött a dráma: a 116. percben a győztes gól is az övék lett, így Feczesinék 3-2-es vereséggel búcsúztak.

A Szlovák Kupában a DAC simán nyert idegenben: 4-1-re múlták felül a Belusát. A dunaszerdahelyieknél Bayo triplázott, a magyar légiósok közül Vida Máté végig játszott és sárgát kapott, Kalmár Zsolt kimaradt, Vida Kristopher pedig csereként szállt be a 68. percben.

A német Bundesligában Gulácsi Péter őrizte az RB Leipzig kapuját – a részletekről itt írtunk.

Az ukrán élvonalban a Kádár Tamást végig a védelem közepén szerepeltető Dinamo Kijev 2-0-ra nyert a Mariupol ellen idegenben. A Kijev második a bajnokságban a Sahtar Donyeck mögött.

Gyurcsó Ádám csapata, a Hajduk Split a Horvát Kupában jutott tovább az NK Vrapce otthonában 2-0-s sikerével. Gyurcsó nem volt a keretben.

Kazahsztánban mindkét magyaros csapat idegenben nyert: Elek Ákos és Eppel Márton együttese, a Kajrat Almaty 2-1-re a Kajszar, Kleinheisler László csapata, az Asztana 1-0-ra az Atirau ellen. Elek és Éppel a padon ült, Kleinheisler a 67. percben szállt be. Az Asztana hét ponttal vezet a Kajrat előtt.

Az Osztrák Kupában csak büntetőkkel jutott tovább az 1-1-es rendes játékidőt követően a Rapid Wien a hazai pályán játszó Mattersburg ellen. Varga Barnabás végig a kispadon ült a hazaiaknál, a Rapidban Szántó Tamás sérült. A Salzburg 6-0-ra nyert a harmadik ligás Schwaz ellen, Szoboszlai Dominik lőtte az egyik gólt.

Túlóráztak Korcsmár Zsolték is: a Dán Kupában a legjobb 16 közé jutásért a Midtjylland egy hosszabbításban szerzett góllal győzte le 2-1-re a Dalum IF-et. Korcsmár mind a 120 percet végigjátszotta.

A svájci bajnokságban Vécsei Bálint és Kecskés Ákos csapata, a Lugano 2-1-re kikapott a Xamax ellen. A meccsen Vécsei végig a padon ült, Kecskés sérülése után lábadozik.

A Román Kupában Lang Ádám csapata, a CFR 1-0-ra nyert a másodosztályú Chindia Targoviste otthonában, íhy továbbjutott. Lang végig a pályán volt.

Olvasói sztorik