Légiósok

Gólpasszok, gólok – újabb remek napot zártak a magyar légiósok

Vasárnapi légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Nagy Ádám végig a pályán volt a Bolognában, mely nem kis meglepetésre 2-0-ra győzte le az AS Romát az olasz élvonal ötödik fordulójában.

Gyurcsó Ádám két góllal vette ki a részét a Hajduk Split idegenbeli 4-2-es sikeréből a horvát élvonal nyolcadik fordulójában – itt lehet megnézni a találatokat. A magyar csatárt a 83. percben cserélte le edzője.

Szoboszlai Dominik gólpasszt jegyzett a Lieferingben – itt mutattuk meg a remek mozdulatot.

A Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig 1-1-et játszott a német Bundesliga ötödik fordulójában az Eintracht Frankfurt vendégeként.

Balogh Norbertnek ezúttal is a kispad jutott a ciprusi APÓEL-ben. Csapata hazai pályán kapott ki 5-2-re a Doxától az élvonal negyedik fordulójában.

Korcsmár Zsoltot is nélkülözte csapata – padozott a magyar légiós –, a Midtjylland a Sonderjyske elleni 0-0 alkalmával – történt mindez a dán első osztály tizedik fordulójában.

A második félidőben kapott lehetőséget Kleinheisler László az FK Asztanában, mely az Akzsajik otthonában nyert 2-1-re a kazah élvonal 27. fordulójában.

A Guimaraes B 2-0-ra kapott ki otthon a Leixoes-től a portugál második vonal ötödik körében – Bíró Bence a kispadról követte csapata vereségét.

Vécsei Bálint kezdett, de a szünetben, 2-0-s hátránynál lecserélte a Lugano edzője a St. Gallen elleni idegenbeli bajnokin. A helyére beállt Bottani szépített a második félidő elején, majd a 92. percben meg is mentették az egyik pontot – 2-2 lett a vége.

Vida Kristopher győztes gólt készített elő a dunaszerdahelyi DAC színeiben a szlovák Fortuna Liga kilencedik fordulójában. Csapata 3-2-re verte a Trnavát – a győztes gólt a 90. percben Pacinda szerezte. Vida Kristopher végig a pályán volt a DAC-ban, csak úgy, mint Kalmár Zsolt. Vida Máté is kezdett, őt a 73. percben cserélték le.

Kádár Tamás 4-0-s győzelmet ünnepelhetett a Dinamo Kijevvel az ukrán első osztály kilencedik fordulójában. A Deszna volt az áldozat – a találkozót végigjátszó Kádár két védőtársa, Burda és Kedziora is eredményes volt.

Az észak-amerikai profiliga legutóbbi játéknapján 2-2-re végzett a Nikolics Nemanját végig a soraiban tudó Chicago Fire a New England Revolution otthonában. A hajrában már a Sporting Kansas City mindkét magyarja, Németh Krisztián és Sallói Dániel is a pályán volt, de így sem tudott gólt szerezni az együttes, amely 2-0-ra kikapott a Philadelphia Uniontól. Németh a kezdőcsapat tagja volt, Sallóit a 80. percben cserélték be.

Kiemelt kép: Andrew Surma/NurPhoto/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik