Légiósok

Parádéztak a magyar légiósok Európában

Langék vezetik a tabellát, Bogdánék a második helyen állnak.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

A német Bundesligában Szalai Ádámék ikszeltek, Dárdai Pál csapata parádézott és az élre ugrott, Sallai Roland gólt szerzett, ám rémálomszerű véget ért számára a meccs.

Görögországban gólt szerzett második meccsén új csapatában Ugrai Roland, akik végigjátszotta az Atromitosz bajnokiját, és a 85. percben talált be az AEL Larissa elleni 2-0 során. Itt nézheted meg a találatot! A kapuban végig Megyeri Balázs állt.

A cseh élvonalban Bobál Dávid csapata, a Dukla Praha 1-0-ra kikapott a Sigma Olomouc vendégeként, Bobál nem volt a keretben. A Karvina 4-1-re verte a Pribram csapatát, ám a hazaiaknál sem volt a keretben Kocsis Gergő.

A kazah első osztályban meglepetésre kikapott a Kajrat Almaty: a Zsetiszu otthonában 1-0-ra maradt alul Elek Ákos és Eppel Márton együttese. Mindkét magyar végig a pályán volt.

Romániában a CFR Cluj 1-0-ra nyert az FC Hermannstadt otthonában, Lang Ádám végig a pályán volt a kolozsváriak védelmében. A Cluj vezeti a tabellát.

Skóciában a Hibernian 3-0-ra győzött, a Dundee FC mindössze egy kapusra lövésig jutott ellenük, azt Bogdán Ádám hárította. A magyar válogatott kapus csapata második a tabellán.

A lengyel élvonalban Nagy Dominik csapata, a Legia Warszawa simán, 4-1-re verte idegenben a Legnicát. A magyar légiós végig a pályán volt, a 79. percben ő adta a gólpasszt Carlitos Lopez találatánál, ráadásul sarokkal. A Legia a harmadik helyen áll, egyetlen ponttal a listavezető Lechia Gdansk mögött.

Szlovákiában a Slovan Bratislava 2-1-re legyőzte Szered csapatát. A hazaiaknál az első gólt a magyar származású Saláta Kornél szerezte, méghozzá az exdiósgyőri Nono passzából. Holman Dávid a 72. percben szállt be. A Slovan kilenc forduló után veretlen, és vezeti a Fortuna ligát.

A török másodosztályban a Feczesin Róbertet a 40. perctől a pályán tudó Adanaspor otthon kapott ki 2-1-re a Bolusportól.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik