Légiósok

Két parádés gól és egy hatalmas hiba a légiósaink vasárnapi mérlege

Vasárnapi légióskörkép.

Megyeri Balázs hibátlanul védte az Atromitosz kapuját a görög Szuperliga harmadik fordulójában. A magyar kapus csapata 1-0-ra győzte le a Lamiát, a most debütáló Ugrai Rolanddal szintén a soraiban.

Nagy Dominik remek ütemű beindulása és gólja döntötte el a lengyel élvonal egyik legnagyobb rangadóját – a találatot itt mutattuk meg. A Legia Warszawa 1-0-s sikert ünnepelhetett a Lech Poznan ellen a nyolcadik fordulóban.

Németh Krisztián is góllal vette ki a részét csapata, a Sporting Kansas City kiütéses sikeréből – itt lehet megtekinteni a magyar gólt. Az MLS legutóbbi játéknapján a San José Earthquakes vendégeként nyertek 5-1-re. Némethet a 70. percben, három minutummal a gólja után lecserélték, míg Sallói Dániel nem kapott lehetőséget, a kispadról követte az eseményeket. Stieber Zoltánnak bő tíz perc jutott a DC Unitedben, mely 3-3-as döntetlent játszott a New York Red Bulls ellen.

Sajnos Lang Ádám óriási hibája – melyet itt lehet visszanézni – is hozzájárult a kolozsvári CFR kapott góljához: a válogatott védő mellel próbálta hazatenni a labdát, de arra lecsapott az ellenfél, és a kapust megelőzve a hálóba lőtt. A CFR végül 1-1-et játszott a Steauával a román első osztály nyolcadik fordulójában.

Kádár Tamás végigjátszotta a Zorja elleni rangadót az ukrán Premier League nyolcadik fordulójában. A Dinamo Kijev idegenben szerzett egy pontot – 1-1 lett a meccs.

A kazah élvonal 26. fordulójában 0-0-t játszott az FC Asztana a Kaisarral – Kleinheisler László padozott az Asztanánál. Elek Ákos végig a pályán volt a Kajrat Almatiban, míg Eppel Mártont az 59. percben küldte pályára a szakmai stáb – segíteni egyikük sem tudott, 1-0-ra kikapott a csapatuk az Akzsajiktól.

Balogh Norbert a kispadról követte csapata, az APÓEL bajnokiját a ciprusi élvonal harmadik fordulójában – 1-0-ra nyert az együttes az Ermisz vendégeként.

Korcsmár Zsolt is padozott a dán első osztály kilencedik fordulójában. Az őt foglalkoztató Midtjylland 3-1-re verte a listavezető Köbenhavnt a játéknap rangadóján.

Kiemelt kép: Olimpik/NurPhoto/AFP

Olvasói sztorik