Légiósok

Szenzációs magyar gólparádét hozott a DAC meccse

Bogdánék kikaptak, Holman csapata viszont idegenben nyert. Légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Szalai Ádám két gólt szerzett a német Bundesligában szereplő Hoffenheimben, éppen Sallai Roland új csapatát, a Freiburgot verték meg 3-1-re. Szalai góljait itt mutattuk meg, Sallai még nem volt a keretben.

Szlovákiában a Slovan Bratislava idegenben győzte le 1-0-ra a Zilinát a magyar származású, de szlovák válogatott Saláta Kornél góljával. A Slovanban ezúttal nem kapott lehetőséget Holman Dávid.

A DAC nagyon simán, 5-0-ra verte hazai pályán az SKF Szered együttesét. A dunaszerdahelyiek első két gólját Vida Kristopher szerezete, a másodiknál Kalmár Zsolt adta a gólpasszt. A második félidőben Kalmár maga is betalált, majd még egy találatot készített elő, így egy gól, két gólpasszos mutatóval zárt. A DAC harmadik magyarja, Vida Máté is végigjátszotta a találkozót.

Di María nem szórakozott, egyből betekerte a szögletet – VIDEÓ
Ritkán látható jelenet a Nimes elleni bajnokin.

A skót élvonalban a Livingston 0-1-ről fordítva verte 2-1-re a Hiberniant. Utóbbi együttes kapuját Bogdán Ádám védte a kilencven perc során, de ő sem tudott segíteni csapatán.

Az osztrák másodosztályban az Austria Lustenau egy félidőt emberelőnyben játszva 1-0-ra nyert otthon a Liefering ellen, a 19 éves Tiefenbach Dániel a kispadról nézte végig a sikert.

Az olasz Serie A-ban Nagy Ádám csapata, a Bologna otthon kapott ki 3-0-ra az Intertől, erről a meccsről itt mutattuk meg a gólokat. Nagy végig a kispadon ült.

A svájci I. osztályban Vécsei Bálint és Kecskés Ákos együttese, a Lugano otthon nyert 1-0-ra a Zürich ellen. Vécsei 88 percet játszott, Kecskés súlyos sérülése után lábadozik.

A horvát élvonalban a Hajduk Split a Slaven Belupo otthonából hozott el egy pontot az 1-1-es döntetlenjével. A splitieknél Gyurcsó Ádám végig a pályán volt.

A görög élvonalban az Atromitosz gól nélküli döntetlent játszott a Xanthi ellen. Ez magyar szempontból azért jó hír, mert a hazaiak kapuját Megyeri Balázs védte, hiba nélkül.

A török második vonalban az Adanaspor 2-2-re végzett az Altay otthonában. A vendégeknél kezdett Feczesin Róbert, ám a szünetben, egygólos vezetésnél lecserélték.

Olvasói sztorik