Légiósok

Németh Krisztián debütált, Eppel és Nagy gólt lőtt

Vasárnapi légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Sallói Dániel ismét végig a pályán volt, Németh Krisztián pedig csereként tért vissza (a 76. percben) a Sporting Kansas Citybe az észak-amerikai profiliga (MLS) legutóbbi játéknapján. Csapatuk idegenben verte a Los Angeles FC-t 2-0-ra.

A Chicago Fire hazai pályán kapott ki 1-0-ra a New York Red Bullstól az MLS-ben – a chicagóiak magyarja, Nikolics Nemanja a 61. percben, már 1-0-s hátránynál állt be.

Az Eppel Mártont és Elek Ákost is végig a soraiban tudó Kajrat Almati 3-1-re nyert a Kizilzsar vendégeként a kazah élvonal 22. fordulójában. Eppel ismét gólt szerzett, 1-1-nél az ő találatával vették át a vezetést – itt mutattuk meg a gólt.

Nagy Dominik is gólt szerzett a lengyel bajnokság negyedik fordulójában. A Legia Warszawa magyarja a Piast Gliwice elleni bajnoki 95. percében volt eredményes, beállítva ezzel a 3-1-es végeredményt.

Lang Ádám végig a pályán volt a kolozsvári CFR-ben, mely 2-1-re győzte le idegenben a Voluntarit a román élvonal negyedik fordulójában.

Bíró Bence az 57. perctől volt pályán a portugál másodosztály első fordulójában. Csapata, a Guimaraes B 1-0-ra kapott ki a Cova de Piedadétól.

Holman Dávid is csereként kapott lehetőséget a szlovák élvonal negyedik fordulójában. A szünetben állt be a Slovan Bratislavába, mely végül a 88. percben egyenlített a Nitra ellen.

Korcsmár Zsolt a padról nézte végig csapata, az FC Midtjylland bajnokiját a dán első osztály ötödik fordulójában. Az együttes a 36. perctől emberelőnyben játszott, ezt kihasználva nyert 3-0-ra.

A Balogh Norberttel felálló Palermo szoros csatában búcsúzott az Olasz Kupától: a 64 között az élvonalbeli Cagliari búcsúztatta 2-1-gyel a másodosztályú együttest. A 61. percig pályán lévő magyar légiósnak egy ígéretes helyzete is volt, de nem sikerült gólt szereznie. Nagy Ádám a 78. percben lépett pályára a Bolognában, mely ekkor már 2-0-ra vezetett a Padova ellen – az együttes végül ilyen arányban nyert, így továbbjutott.

A Hajduk Split a 73. perctől tudta soraiban Gyurcsó Ádámot, s végül a 87. percben megmentette az egyik pontot a Rijeka elleni bajnokin.

Címlapkép: Scott Halleran/Getty Images/AFP

Olvasói sztorik