Légiósok

Nikolics soha nem hagyja abba a góllövést

Az MLS honlapja terjedelmes portrét közölt a csatárról.

Az észak-amerikai profiliga (MLS) honlapjának állandó rovata terjedelmes portrét közölt Nikolics Nemanjáról.

Találó a cím: Soha nem hagyja abba a góllövést. Az alcím pedig: Úgy tűnik, Nikolics bárhol játszik, gólokat szerez.

Felelevenítik, hogy az MLS megalapítása óta szerepelnek a bajnokságban európai futballisták, a Chicago Fire együttesében pedig különösen sok lengyel és cseh labdarúgó szerepelt.

Nikolics története egy olyan világrészben kezdődött, ahonnan leginkább az olasz Serie A és a német Bundesliga szokta magához vonzani a legjobb játékosokat, hiszen a vajdasági Zentán született.

A csatár segítségével felidézték, hogy eddig a Barcsi SC, a Kaposvári Rákóczi FC, a Videoton FC és a Legia Warszawa színeiben focizott, és kivétel nélkül mindenhol gólkirály volt, ahogyan legutóbb az MLS alapszakaszában is.

Nikolics büszkén vallja: „Magyarország a hazám”, hiszen a felesége és a gyermekei is magyarok. Bár az édesanyja szerb, de magyar származású. A csatár és a testvérei is úgy nőttek fel, hogy otthon szerbül és magyarul is beszéltek. Hivatalosan 2011-ben lett magyar állampolgár.

Székesfehérvárt a második otthonának tartja, és bár nagyon szeretett Lengyelországban futballozni, a családját pedig nehéz szívvel beszélte rá egy újabb költözésre, mégis belevágott az újabb kalandba. Korábbi csapattársa, Arturo Álvarez és vezetőedzője, Veljko Paunovic beszélte rá az újabb váltásra.

Nagyon örülök, hogy elhatároztam, idejövök. Ez egy kiváló és jól szervezett bajnokság. Mivel sok jó játékos igazol ide, évről évre javul, és fantasztikus szervezetbe jöttem – nyilatkozta.

Hozzátette, szerintem sokan meglepődtek, amikor gólkirály lett, de fontos, hogy az ember bízzon és higgyen magában.

Én bíztam magamban, és tudtam, mit tehetek a csapatért. Európából érkezve nem könnyű alkalmazkodni a rendszerhez és az élethez, de két hónappal a szezonrajt előtt érkeztem, hogy elkezdjem a beilleszkedést – mesélte. ‒ Nagyon jó az élet Chicagóban, itt sok lengyel, szerb és magyar ember él. Jó látni, hogy sokan jönnek és szurkolnak nekünk. Néhányan már tudtak rólam, amikor idejöttem. A legfontosabb, hogy azonnal találtam egy jó iskolát a gyermekeimnek. Itt nagyszerű lehetőségek várnak rájuk, ezt is nagyon élvezzük, és igazán boldogok vagyunk ‒ szögezte le végül.

nyitókép: Chicago Fire Facebook

Olvasói sztorik