Légiósok

„Ha Balogh nem játszik, kirúgom az edzőt”

A Palermo tulajdonosa ragaszkodik a magyar csatárhoz.

A DVSC a közelmúltban elárulta, hogy többször is megpróbálták visszaszerezni, kölcsönvenni Balogh Norbertet az olasz másodosztályú Palermótól, de nem jártak sikerrel.

A mediagol.it cikkéből kiderül, hogy Maurizio Zamparini klubtulajdonos valóban ragaszkodik a magyar csatárhoz.

Baloghnak mindent meg kell tennie a pályán, és ha Moreo sérülten játszik, Balogh viszont nem kerül pályára, akkor kirúgom az edzőt – szögezte le.

A dörzsölt klubvezető szavait minden bizonnyal szó szerint kell értenie Bruno Tedino vezetőedzőnek, mert Zamparini nem viccel, ha edzőváltásról van szó…

Csütörtökön ugyanott megjelent egy terjedelmes elemzés honfitársunkról, amelyben azt fejtegetik, hogy titokzatos játékosról, vagy meg nem értett tehetségről van-e szó az esetében.

Mint írják: három idény alatt csupán 24 hivatalos mérkőzésen tudott pályára lépni a sorozatos sérülései miatt, mutatója nulla gól, és mindössze egy gólpassz. „Végtelen számú” izomsérülése nem súlyos, de rendszeresen visszatérő probléma.

Sérüléseinek okát nagyon sokan és alaposan vizsgálták, és az előző szezon felétől már ismét kiegyensúlyozott edzésmunkát tud végezni, azóta nem sérlt meg ismét.

Nem tudott berobbanni az olasz futballba, úgy érezheti magát, mint aki egy szűk, keskeny, sötét, váratlan akadályokkal teli alagútban van, ahonnan nem látja a kiutat.

Az is súlyként nehezedik rá, hogy a szicíliaiak kétmillió eurót fizettek érte a Debrecennek, a fizetése pedig nettó 350 ezer euró idényenként. Szerződése még két évig érvényes.

További probléma, hogy nem jó a viszonya a jelenlegi edzővel. Ő játszani szeretne, Zamparini is ezt akarja, Tedino viszont valamiért nem kedveli és nem ad neki lehetőséget. Szerinte Balogh mentálisan nem áll készen a feladatra, és a munka iránti elkötelezettségével sincs megelégedve.

Balogh Norbert – fotó: Tullio M. Puglia/Getty Images

A csatár arra panaszkodik, hogy a tréner sosem beszél vele, nem hívja fel figyelmét a hibákra, nem kap tőle tanácsokat, visszajelzéseket, csak közömbösséget.

A szerző szerint a játékos a magassága ellenére nem kimondottan erős, nem egy klasszikus robosztus középcsatár, ellenben technikás. Nem rendelkezik komoly potenciállal ahhoz, hogy rövid távon vezető szerepet töltsön be olyan szinten, mint az olasz bajnokság. A fejlődéséhez nagyobb elkötelezettség, nagyobb intenzitású edzések és szigor szükséges.

Ugyanakkor van benne fantázia és tehetség, az út hosszú, de még mindig fiatal, tehát van ideje.

nyitókép: Tullio M. Puglia/Getty Images

Olvasói sztorik