Légiósok

Vida-parádé Szlovákiában, Holman is remekelt

Szombati légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Vida Kristopher már az első félidőben gólt lőtt és gólpasszt adott a DAC színeiben, mely a szünetre 3-0-s előnyt harcolt ki a Ruzomberok ellen a szlovák élvonal rájátszásának tizedik fordulójában. A második félidőben Vida ismét betalált: 4-0-ra nyertek. A magyar játékost a 65. percben cserélték le, a padon helyet foglaló Mervó Bence végül nem állt be. Holman Dávid tizenegyesből volt eredményes a Zilina ellen, ezzel egyenlített a Slovan Bratislava, mely nem sokkal később már a vezetést is megszerezte – itt a magyar játékos előkészítőként jeleskedett. Holman is 65 percet kapott, 3-2-re nyertek. A Slovan második, a Dunaszerdahely harmadik lett a bajnokságban, így indulhatnak az Európa Ligában.

A Vadócz Krisztiánnal felálló Kitchee SC a Sapling Kupát is megnyerte, így a bajnokság után újabb trófeát gyűjtött be Hongkongban. Az együttes a fináléban a Tai Pót verte 2-1-re.

A kazah élvonal 11. fordulójában Kleinheisler László 86 percen keresztül bizonyíthatott az FK Asztanában, mely 3-1-re verte az Aktöbét. Az Elek Ákost végig a soraiban tudó Kajrat Almati 2-0-ra nyert a Karagandi ellen, így őrzi második helyét az éllovas Asztana mögött.

Hidi Patrikot a 77. percben küldte pályára edzője a Sevilla B elleni bajnokin. A Real Oviedo ekkor már 2-1-re vezetett – ez maradt az eredmény a spanyol másodosztály 40. fordulójában rendezett bajnokin.

Gyurcsó Ádámra kezdőként, Futács Márkóra csereként – utóbbi a 79. percben állt be – számított a Hajduk Split, mely bő fél órát emberhátrányban játszva 3-1-re kapott ki a Rijekától a horvát élvonal 36. fordulójában. A Hajduk ezzel bronzérmes lett, a Rijeka második.

Vécsei Bálint végigjátszotta csapata, a Lugano utolsó bajnokiját a svájci első osztályban. A Zürichet fogadták, 1-1-gyel ért véget a meccs.

Kádár Tamás is kilencven percet kapott a Dinamo Kijevben, mely a bajnok Sahtar Donyecket verte meg az ukrán bajnokság 32. fordulójában. A magyar védő a hajrában sárga lapot kapott – a kijeviek lettek a másodikok.

Címlapkép: fcdac.sk

Olvasói sztorik