Légiósok

Potyogtak a magyar gólok külföldön

Vasárnapi légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

A Vida Kristopherrel felálló DAC 3-2-re verte a Zilinát a szlovák első osztály rájátszásának hatodik fordulójában, ezzel továbbra is magabiztosan őrzi második helyét. A dunaszerdahelyiek első gólját Vida jegyezte a 35. percben, majd a 69. minutumban elhagyta a pályát. Csapattársa, Mervó Bence is lehetőséget kapott Marco Rossitól: a 86. percben állt be.

Gyurcsó Ádám és Futács Márkó is kezdő volt a Hajduk Splitben, mely hazai pályán 2-1-re kapott ki a Dinamo Zagrebtől a horvát élvonal 31. fordulójában. Gyurcsó végig a pályán volt, Futácsot a 61. percben lecserélték.

Vadócz Krisztián ismét gólt szerzett a Kitchee SC színeiben, mely a Dreams ellen nyert 3-1-re a Hongkongi Kupa elődöntőjében. A magyar játékos a 15. percben jegyezte csapata első találatát.

Sallai Roland is gólt lőtt a ciprusi élvonalban: az APÓEL magyarja az AEK Larnaka kapuját vette be az 50. percben. Csapata 3-1-re nyert a 33. fordulóban – Sallai végig a pályán volt.

Vasárnap délután, már ebéd után pályára lépett az olasz élvonalban vitézkedő Bologna, a Cagliari elleni bajnoki pedig 0-0-s döntetlennel ért véget. A vendégeknél Nagy Ádám a 77. percben állt be csereként, a 86. percben pedig sárga lapot kapott.

A kazah élvonal hatodik fordulójában Elek Ákos csapata a Kajrat Almati 4-1-re verte a Kajszar együttesét, a magyar középpályás végig a pályán volt. Győzelemnek örülhetett Kleinheisler László és az FK Asztana is, a bajnoki címvédő vendégek 2-1-re győzték le az Ordabaszit. A magyar játékos a 32. percben sárga lapot kapott, a 67. percben cserélték le.

Nikolics Nemanja újabb gólt lőtt az észak-amerikai profiligában, míg Németh Krisztiánnak valamivel több mint tíz perc jutott a New England Revolution színeiben a Columbus Crew elleni, 2-2-re végződött bajnokin.

Nagy Ádám csereként kapott lehetőséget a Bolognában. Fotó: bolognafc.it

Címlapfotó: Leon Kuegeler/Anadolu Agency/AFP

Cikkünk hamarosan frissül!

Olvasói sztorik