Légiósok

Óriási pofont kapott Gulácsiéktól a Bayern

A hétvége előtt még bajnoki címet készült ünnepelni a német rekordbajnok. Most kicsit lehűtötték az együttest.

A német Bundesliga  27. fordulójának záró mérkőzésén a listavezető Bayern München a Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig vendége volt.

A bajorok – akik a Schalke győzelme miatt még biztosan nem ünnepelhettek bajnoki címet ezen a hétvégén – már a 12. percben megszerezték a vezetést egy jól helyezett Wagner-fejessel. Erre azonban még az első játékrészben érkezett válasz: Keita a 37. minutumban, sokadik próbálkozásra bevette a vendégek kapuját.

A második félidőből alig telt el tíz perc, amikor a Lipcse a vezetést is megszerezte: Keita ezúttal előkészítőként jeleskedett, a kiugratást Werner jól helyezett lövéssel fejezte be (2-1). A találatra nem volt válasza a Münchennek, amely így 2-1-es vereséget szenvedett. A bajorokat utoljára novemberben tudták legyőzni (a Mönchengladbach szintén 2-1-re nyert), azóta 18 tétmeccsen 17 győzelem és egy döntetlen volt a csapat mérlege.

A Leipzig 43 pontjával maradt a hatodik helyen, míg a Bayern vezet a 27 forduló alatt szerzett 66 ponttal – előnye 17 egység a második Schalke előtt.

Meglepte a Bayernt a Leipzig Fotó: Robert Michael/AFP

Címlapfotó: Robert Michael/AFP

Olvasói sztorik