Légiósok

Gólt lőtt Szlovákiában a DAC magyar válogatott légiósa

Kalmár kezdett, Vida és Mervó a padon ült.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

A szlovák élvonal 20. fordulójában a dobogóért küzdő DAC idegenben verte 2-0-ra az utolsó Senicát. A dunaszerdahelyieknél a magyar légiósok közül Kalmár Zsolt a kezdőcsapatban kapott helyet, Mervó Bence és Vida Kristopher végig a kispadon ült. A kilencszeres válogatott Kalmár az új magyar szövetségi kapitánynak, Georges Leekensnek is jelezte, lehet rá számítani, ő szerezte csapata vezető találatát a 66. percben. Később Erik Pacinda is betalált, aki aztán gyorsan kapott egy sárga, majd egy piros lapot, így emberhátrányban fejezte be a meccset a DAC. Kalmárt a 83. percben cserélték le.

A Holman Dáviddal felálló Slovan Bratislava 1-1-re végzett idegenben, a Michalovce vendégeként. Holman végig a pályán volt, ő kapta a meccs egyetlen sárga lapját az 55. percben.

Kalmár gólja

A horvát élvonal rangadóján a második Hajduk Split idegenben verte 1-0-ra a listavezető Dinamo Zagrebet. A vendégeknél Futács Márkó továbbra sem volt keretben sérülése és műtéte után, Gyurcsó Ádám pedig a kispadról nézte végig az összecsapást. A győztes találatot a kameruni Franck Ohandza szerezte az 52. percben.

Bravúrgyőzelmet arattak Korcsmár Zsolték hazai pályán, a Midtjylland 3-1-re verte a Köbenhavn együttesét. A magyar védő kezdőként végig a pályán volt, és az első hazai találatnál ő adta a gólpasszt.

Korcsmár gólpassza

Az ukrán bajnokságban a második helyen álló Dinamo Kijev 1-0-ra verte az Olimpik Donyecket. A hazaiaknál a magyar válogatott Kádár Tamás végig a pályán volt a védelem közepén, a 26. percben sárga lapot kapott.

Olvasói sztorik