Légiósok

Légióskörkép: kilenc hónap után tért vissza a pályára a magyar válogatott csatár

Szombati légióskörkép.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Csodálatos:
Messi álompassza már most egyetemi tananyag – VIDEÓ

Ismét kezdő volt az APÓEL-ben Sallai Roland, aki egy sárga lapot is begyűjtött az Omonia Nicosia ellen lejátszott 66 perce alatt. Együttese 2-1-re nyert a ciprusi élvonal 25. fordulójában, és visszavette a vezetést a tabellán.

Közel kilenc hónap után lépett ismét pályára tétmeccsen a Palermo színeiben Balogh Norbert. A hosszú sérülés után visszatérő magyar csatár a Perugia elleni olasz másodosztályú bajnoki 84. percében jutott szóhoz – 1-0-ra kaptak ki a 26. fordulóban.

Balogh Norbert májusban lépett pályára legutóbb a Palermóban, még a Serie A-ban Fotó: Miguel Medina/AFP

Az osztrák élvonal 23. fordulójában a Szántó Tamást a kispadra nevező Rapid Wien egy hajrágóllal mentett pontot (1-1) a Sturm Graz ellen. A hazaiak magyar játékosa az 55. perctől volt pályán.

Koman Vladimir végigjátszotta a török másodosztályú Adanaspor Maniaspor elleni találkozóját. A 22. fordulóban idegenben 2-1-re nyert a csapata.

Végh Gábor a kispadról nézte végig, ahogy csapata, a Santarcangelo 1-0-s vereséget szenved a Reggiana otthonában az olasz harmadosztály B-csoportjának 26. fordulójában.

Szalai Ádám végigjátszotta a Hoffenheim Bundesliga-meccsét a 23. fordulóban, de nem ünnepelhetett: 2-1-re kaptak ki a Schalke vendégeként.

Bíró Bence a szünetben állt be a Guimaraes tartalékcsapatába, a második félidő második percében pedig máris gólt szerzett. Együttese ezzel egyenlített a portugál másodosztály 25. fordulójában az Academica ellen, majd három perccel később a vezető gólt is megszerezte, és végül 2-1-re nyert.

Vécsei Bálint is csereként jutott szóhoz a svájci élvonalban: a Lugano magyarja a Grasshoppers elleni 1-0-s győztes meccsen a 69. perctől volt játékban.

A spanyol másodosztály 27. fordulójában Hidi Patrik kezdőként 84 percet töltött a pályán az Albacete ellen 0-0-ra végző Real Oviedóban.

Olvasói sztorik